La Valea Mare a ars casa unei bătrane

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi joi, 10 decembrie, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Valea Mare.

Până la stingerea incendiului, au ars acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare tablă, pe o suprafaţă de circa 70 mp. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Bălceşti.
A fost necesară intervenţia echipajului SMURD pentru Maria O., în vârstă de 76 de ani, care au suferit un atac de panică. După acordarea primului ajutor calificat, proprietara a fost transportată de la spitalul din Drăgăşani. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi necurăţarea coşului pentru evacuarea fumului de funingine.
Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).