La Roşiile greva foamei din faţa primăriei s-a încheiat! Firesc, ar urma vizita unui procuror

Gheorghe Spătărelu a renunţat la greva foamei după ce marţi, 30 mai, a fost chemat la Prefectura Vâlcea împreună cu unii din membrii comisiei din Primăria Roşiile care se ocupă cu dosarele pentru titluri de proprietate. Juriştii din Prefectură au explicat victimei incompetenţei salariaţilor din primărie că un titlu nu poate fi anulat, chiar dacă a fost emis cu încălcarea legii, decât de o instanţă judecătorească.
Domnul Spătarelu a renunţat la grevă şi ne-a declarat că va deschide acţiune în instanţă pentru anularea titlului de proprietate ce i-a fost emis fratelui său fără a fi fost făcută o succesiune legală şi peste un titlu existent.
“Voi încerca să mă judec şi cu cei care au eliberat din rea credinţă acest titlu şi apoi l-au întărâtat pe fratele meu să mă ameninţe cu moartea dacă nu renunţ la terenul ce-mi aparţine. Cea mai gravă problemă este lipsa legislaţiei, lipsa unor legi care să permită îndreptarea unui act emis greşit fără instanţă şi mai ales că nimeni nu este răspunzător pentru aceste greşeli, nu este pus să plătească”, ne-a spus Gheorghe Spătărelu.
Nu este din păcate un caz singular. În multe localităţi funcţionari corupţi sau incompetenţi din primării au ajutat persoane care nu aveau dreptul să intre în posesia unor titluri de proprietate suprapuse peste terenurile unor proprietari efectivi furaţi, jefuiţi de aceste practici. (Traian Guminski)