La Prefectura Vâlcea se va înfiinţa o linie verde unde se pot semnala abuzurile!

Planul de colaborare menit a funcționa ca un parteneriat interinstituțional cu scopul de a preveni și combate fenomenul persoanelor abuzate- Grupul de Intervenție Rapidă (G.I.R.), inițiat de prefectul Radu Renga, s-a extins joi, 6 octombrie, prin atragerea reprezentanților Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Pitești.

Aceștia vor fi prezenți la sesiunile de formare desfășurate în diferite localități ale județului Vâlcea, sesiuni menite a crea o rețea de comunicare informațională rapidă, formată din factori locali implicați în munca de combatere a violenței (primar, polițist local, asistent social, director de școală, medic de familie, preot).
Reprezentantul Guvernului în teritoriu subliniază că această rețea va avea rolul de a identifica acele cazuri de violență în familie, cazuri de sclavie și de a le semnala reprezentantului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C) Vâlcea, ai Jandarmeriei și ai Poliției.
În momentul de față, la nivelul Instituției Prefectului- județul Vâlcea se stabilesc coordonatele pentru înființarea unei linii verzi unde să se poată semnala abuzurile.
Reamintim că acest plan de colaborare a fost semnat la începutul lunii septembrie de către reprezentanții următoarelor instituții: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar Județean, Serviciul de Ambulanță și Inspectoratul Teritorial de Muncă.