Judeţul Vâlcea poate scăpa de câteva sute de maşini vechi şi neutilizate

În Judeţul nostru se află sute de autoturisme aproape deloc folosite de proprietari în ultimii ani. Multe din ele sunt mai ales în municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi prin comunele judeţului sunt rable vechi pe care proprietarii plătesc impozite, dar nu le mai pot folosi din cauză că piesele de schimb şi reparaţiile acestora ar costa prea mult.
Un nou program “Rabla”, prin care cei care îşi casează maşinile mai vechi de 15 ani pot primi primă de “cel puţin 3.000 de lei”, fără a fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou, va debuta pe 1 iulie, conform anunţului făcut, joi, într-o conferinţă de presă, de către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.
Până acum programul Rabla prevedea primirea unui vocher de 3000 de lei pe care proprietarul unei mașini vechi casate îl putea folosi ca avans pentru achiyiția unui autoturism nou. Dar mulți oameni nu dețineau resursele financiare pentru a achiziționa un autoturism nou, chiar dacă aveau posibilitatea de a face acest lucru cu credt, în rate.
Noua reglementare va determina deținătorii de mașini vechi neutilizabile să scape de ele, să obțină radierea lor și eliberarea de plată a impozitelor pentru ele, obținând o sumă care de cele mai multe ori este mai mare decât ce ar putea obține în cazul în care ar încerca vânzarea mașinii vechi pe piața liberă. (T.G.)