Jandarmii vâlceni în acțiune! Sancțiuni în valoare de peste 3 mii lei aplicate pentru tăiere ilegală de lemne

Un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, 3 atejale tractate hipo şi 1,4 mc lemn confiscate plus sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 lei, aplicate ieri după-amiază de către jandarmii din Bălceşti.

Patrula auto din cadrul Postului de Jandarmi Bălceşti aflată în serviciu pe raza localităţii Făureşti, a observat pe stradă, în jurul orelor 17.00, trei atelaje tractate hipo încărcate cu material lemnos.
Jandarmii au oprit cele trei atelaje şi au procedat la interceptarea şi legitimarea bărbaţilor care le conduceau. Întrebaţi daca deţin aviz de însoţire al lemnelor, bărbaţii cu vârste cuprinse între 22-46 ani au recunoscut că nu deţin, precum şi faptul că nu pot preciza cu exactitate de unde au tăiat lemnele.
Pe parcursul verificării datelor de identificare, jandarmii au mai descoperit că tânărul în vârstă de 22 ani figura în baza de date în carantină la domiciliu până la data de 20.11.2020.
Jandarmii au întocmit documentele pentru tăierea ilegală a meterialului lemnos şi au aplicat sancţiuni în valoare totală de 3000 lei. Pe lângă sancţiunea de 1000 lei, tânărul în vârstă de 22 ani s-a ales şi cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Lemnele din speciile anin, plop, salcâm împreună cu cele trei atelaje au fost confiscate şi predate în custodie Ocolului Silvic Bălceşti. (IJJ Vâlcea)