Jandarmii vâlceni au demarat acţiunea “Donează sânge! Salvează o viaţă!”

În fiecare zi, timp de o săptămână, jandarmii vâlceni donează sânge. Acţiunea a început luni, 23 mai.

DSC05778
În perioada 23-27 mai 2016, Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti organizează un amplu program național de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.
Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! a Patriarhiei Române are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.
Prima acţiune de donare de sânge din cadrul celei de a XI-a ediţii a campaniei, la care vor participa jandarmi voluntari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, va avea loc la sediul Centrului de Transfuzii Județean Vâlcea, luni 23 mai 2016, începând cu orele 08.00.