Jandarmeria Vâlcea, solidară acţiunii ,,Ora Pământului’’

Sâmbătă 19 martie a.c. între orele 20:30-21:30, jandarmii vâlceni se vor alătura iniţiatorilor Campaniei ,,Ora Pământului”, pentru reducerea consumului de energie electrică din locuinţele proprii şi implicit a poluării.

Campanie unică în istorie, “Ora Pământului”, îşi propune prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile. De asemenea, la nivelul tuturor unităţilor Jandarmeriei Române se promovează un consum raţional al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative şi protejarea mediului înconjurător.
Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător alături de O.N.G.-uri, diverse instituţii publice sau reprezentanţi ai mass-media ( ex.: plantare arbori, acţiuni de ecologizare etc.).
Jandarmeriei Române îi revin prin Legea 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României.
Inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul General de brigadă Marin Andreiana a adresat un apel tuturor jandarmilor de a participa sâmbătă 19 martie a.c., la acţiunea “Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi a încălzirii globale.