Isprăvile celui mai penal primar dintr-un județ asediat de Statul Paralel

În orașele și județele mici toată lumea cunoaște pe toată lumea. Toată lumea se poate culca cu aproape toată lumea. Toți pot să “o tragă” la figurat măcar dacă nu la propriu, oricui. Orice femeie de serviciu poate ajunge consilier, jurnalist, proprietar de ziar, șef de instituție. Orice mârlan și oportunist are șanse mai mari decât în SUA pentru a parveni!

În județele mici a ataca sistemul, denumit prin sintagma “Stat Paralel” constant și cu cele mai mari succese. A distrus carierele unor oameni de excepție, a dus la nebunie unele familii, a furnizat informații secrete presei, a acoperit corupții, uneori trădătorii de comunitate, de neam și de familie, a adus la faliment firme ce puteau fi profitabile, a generat divorțuri, sinucideri, accidente. În județele mici trăiesc uneori monștri mari.

Cum îl are DNA la mână pe primarul vopsit în cap

Șapte plângeri înaintate întemeiat la DNA de către secretarul orașului stațiune împotriva primarului. Toate din acest an, 2018. Alături de ele atașate cel puțin 18 hotărâri de consiliu orășenesc din acest an anulate de juriștii prefecturii pentru nelegalitate și apoi corectate de același consiliu. Consiliu local care din decembrie 2017 primește în mapele de ședință, doar informări. Primarul conduce autoritar și ilegal orășelul al cărui jupân absolut a ajuns prin votul babelor manipulate, al pensionarilor creduli, pupați pe obraji în campaniile electorale, mințiți și manipulați, și a naivilor.
Băieții deștepți din DNA păstrează probele și adună lângă ele altele. Iar fanfaronul care se visează deputat habar nu are când îi va veni sorocul și de unde i se trage. Sistemul îl va elimina când nu va mai avea nevoie de el.
În idioțenia lui, edilul crede că plângerile penale sunt făcute la comanda unei doamne deputat sau a soțului acesteia, iar acești oameni habar nu au de ce se întâmplă în primărie, cu atât mai puțin de fărădelegile lui. Secretarul a fost tras ilegal pe dreapta de abuzivul edil care a delegat în luna aprilie, prin dispoziție de primar, atribuțiile de secretar la consiliera juridică din primărie ca să i se treacă hotărârile. Secretarul le-a atacat la Prefectură și le a anulat. Secretarul a refuzat să mai semneze proiecte ilegale de hotărâri și alte acte ale unui migrator prezent acum la marele partid liberal. Față de abuzurile primarului – secretarul, dar și o altă persoană din primărie, au făcut plângeri la DNA Pitești.

O concesionare ilegală posibilă printr-un fals în acte publice

Averea impresionantă a uneia din familiile bogate în zonă și cu puternice influențe politice a crescut și datorită unor ilegalități ale primarului corupt.
Acesta a concesionat niște ternuri valoroase… de la ștrand. A concesionat terenul de la ștrand, deși știa că este revendicat și în expunerea de motive a certificat că este liber de sarcini.
Deci, DOMNILOR PROCURORI, la ștrand este fals în acte publice, uz de fals, inducerea în eroare a autorităților judiciare și mai ales abuz cu consecințe deosebit de grave în dauna unor persoane. Când a fost concesionat terenul unde este ștrandul către B.G. SA, a scris cu mânuța lui, în expunerea de motive, că terenul e liber de sarcini! El în fapt era revendicat! Foștii proprietari au dat în judecată pe marele afacerist H și au câștigat la doua instanțe, fond și apel, dar după mulți ani, deoarece primarul prin relațiile sale și partea incriminată prin altele, au tras de timp cât au putut. La recursul la Înalta Curte, H. a scos hârtia de la primarul penal. Era asul de treflă din mâneca unui afacerist mereu prudent și mereu… legal. Și foștii proprietari au chemat în solidar și primăria! Au câștigat definitiv și primarul este bun de plată pentru 436.000 euro!

Mizerie tipică Statului Paralel

Acum ce face familia primarului iresponsabil? Păi profitând de relațiile lui Bobi la un parchet depune o plângere împotriva expertului de la Înalta Curte care a evaluat prejudiciul. O depune la DNA Timișoara (Atenție! Unitate de elită care are și procurori devotați adevărului și acestei țări nu numai foști colegi de magistratură a lui Bobi!).
Plângerea are rolul de a trage de timp și de a întârzia executarea primarului, iar la DNA TIMIȘ există oameni datori lui Bobi care pot trage de timp, dar nu la infinit!
Falsul în declarații al primarului a băgat primăria la plată. La o plată a unei sume imense. Am putea lungi povestea povestind despre oameni manipulați sau interesați care ascund voit faptele. Am putea povesti și despre marea cinste a unui magistrat care acum doi ani nu vroia să valideze mandatul unui primar ales legal și corect de o populație cu mult mai mare decât cea a orașului unde un alt primar domnește ilegal și fabrică documente false emițând și hotărâri ilegale pe bandă rulantă.
Dar ne oprim azi aici. Vom continua zilele următoare cu partea a II a acestei anchete jurnalistice redactată cu ajutorul unor surse din: DNA Pitești, Prefectura Vâlcea, Judecătorii și alte instituții din județ cărora le mulțumim pentru colaborare și pentru documentele furnizate. În partea a II-a a anchetei noastre jurnalistice puteți afla cum a dat foc primarul penal la 1 miliard și trei sute de milioane de lei vechi plătiți aiurea pe o “consultanță” la un proiect inutil și neaprobat.

Traian GUMINSKI