Îşi vor bate joc parlamentarii de România luni, 4 noiembrie?

Luni este programat votul de investitură al Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. Luni este 4 noiembrie iar duminică, pe 10 noiembrie, este programat primul tur al alegerilor prezidenţiale. Liberalii au anunţat deja că noul Guvern vrea să schimbe toţi prefecţii şi subprefecţii în 24 de ore de la depunerea jurământului.

Prefecturile sunt cele care asigură în teren buna desfăşurare a alegerilor, iar Guvernul poartă răspunderea organizării oricărui scrutin. Dacă Guvernul trece de Parlament probabil va depune jurământul luni seară sau marţi la prima oră. Numai că în toate ministerele şi prefecturile oamenii au pregătite cererile de concediu de odihnă neefectuat în acest an. Dacă Guvernul trece, le vor întregistra imediat. Nimeni nu poate fi concediat în timpul concediului de odihnă sau cel medical şi probabil sunt şi foarte mulţi funcţionari şi înalţi funcţionari care se vor îmbolnăvi. Liberalii propun şi un Guvern cu mai puţine ministere, deci unele trebuie comasate, e nevoie de documente, de mutarea altor documente, birouri şi sedii. Şi unii secretarii de stat şi directori dispar din schemă, dar cine şi cum le va prelua atribuţiile şi mai ales în cât timp? Cât de nebun să fie un parlamentar să voteze declanşarea unei dezordini administrative cu câteva zile înainte de alegeri în toată administraţia centrală şi în Prefecturi? Un minister trebuie predat, acte, documente, trebuie făcute procese verbale. Cum credeţi că va fi predat de exemplu Ministerul Finnţelor de la Teodorovici la Cîţu? Şi în cât timp noul ministru şi echipa sa se vor dumiri ce este prin visteria statului, ce trebuie plătit de urgenţă, ce trebuie încasat?
Cum şi aşa nu contează cine votează, ci mai ales cine numără voturile, pesediştii ar putea să îşi bată joc de liberali şi de ţară să vină cu toţii la şedinţă să asigure cvorumul şi să şi voteze noul Guvern! Să-i lase pe fripturişti să aducă ţara în colaps şi să-şi frângă gâtul în câteva luni. Eu cred că nu o vor face, dar poate liberalii vor găsi destui inconştienţi care să voteze un Guvern al pierzaniei. În primul rând al pierzaniei de speranţe inclusiv de către inconştienţii care au strigat sau mai strigă “… PSD”!
La urma urmei fiecare merită să primească ceea ce gîndeşte!

Traian GUMINSKI