Iresponsabilitate în formă continuată la Primăria Bălceşti! Consiliul Judeţean aşteaptă acordul legal al Consiliului Local pentru preluare

Primăria Bălceşti nu are suficiente fonduri pentru a mai asigura salariile personalului, medicamentele, hrana, căldura, energia electrică şi apa consumată de persoanele internate. Consiliul Judeţean a găsit o soluţie şi este dispus să suporte aceste cheltuieli, dar trebuie să aibă acordul Consiliului Local de a prelua Căminul.

CONSILIUl JUDEŢEAN VÂLCEA nu este nici proprietatea PSD, nici a PNL sau a altui partid politic. El aparţine judeţului nostru şi toţi consilierii actuali au depus în luna iunie jurământ că vor face tot ceea ce este posibil spre binele locuitorilor judeţului Vâlcea. Deci şi a celor internaţi în căminele de bătrâni!
Nu ne putem debarasa de persoanele vârstnice şi nu le putem lăsa să moară de foame. Nu suntem o turmă de canibali, suntem un judeţ care poate să aibă grijă şi de persoanele cu handicap şi de cei invalizi şi de cei prea bătrâni şi rămaşi singuri!
Telefonic, după apariţia semnalelor din presă transmise de conducerea Căminului din Bălceşti, în urmă cu puţin timp, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea ne-a declarat:
“Am transmis în repetate rânduri solicitarea noastră către Primăria şi Consiliul Local Bălceşti, prin care am făcut cunoscută soluţia să salvăm aceşti oameni necăjiţi. Putem înfiinţa aici un Centru de Îngrijire şi asistenţă, însă avem nevoie de acordul legal al Consiliului Local şi al Primăriei Bălceşti. Imediat cum vom avea aceste acorduri, vom interveni pentru salvarea celor care sunt îngrijiţi aici, dar şi a celor care au grijă de aceşti oameni!”.
Considerăm însă că liderii partidelor politice din Vâlcea pot şi trebuie să convingă executivul şi Consiliul Local din Bălceşti să nu dea dovadă de prostie şi răutate şi prin iresponsabilitate să condamne la moarte 43 de bătrâni internaţi în căminul de aici.
Acest material nu este comandat de niciun partid politic şi nu este un material de proagandă sau de atac la adresa unuia din competitorii la alegerile parlamentare.
Poate convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean în zilele următoare pentru a găsi o soluţie acceptată de partidele din Vâlcea spre deblocarea situaţiei ar fi soluţia. De asemenea solicităm PSD, PNL, PER şi ALDE, partide care formează Consiliul Judeţean Vâlcea în prezent să prezinte un punct de vedere politic asupra acestei situaţii şi să evite transformarea unei situaţii de criză în armă electorală.
Reluăm apelul directorului Gabriel Popescu de la Căminul pentru persoane vârstnice Bălceşti:
“Solicităm ajutor constând în alimente pentru cei 43 de bătrani ai căminului din partea tuturor celor care îşi pot permit şi au suflet!”
Cei 29 de angajaţi din luna august nu şi-au mai primit salariile, depunând în acest sens acţiune în instanţa pentru recuperarea acestora. Având în vedere situaţia creată, şi directorul a depus plângere penală împotriva executivului din Bălceşti în care a prezentat situaţia creată.

Traian Guminski