IPJ VÂLCEA: Peste 390 de sancțiuni și 60 de permise de conducere reținute săptămâna trecută

Peste 390 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și peste 60 de permise de conducere au fost reținute, pe parcursul săptămânii trecute, de către poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, care au acționat pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Aceste acțiuni au avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în principal: viteza excesivă, depășire neregulamentară, abateri bicicliști și conducerea sub influența alcoolului /substanțelor psihoactive pe principalele drumuri din județul Vâlcea.

Astfel, în perioada 14-20 noiembrie a.c., pentru abaterile constatate, au fost aplicate 398 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 230 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducere sub influența alcoolului, 29 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului și 4 pentru neacordare de prioritate pietonilor.

De asemenea, au mai fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 43 pentru abaterile săvârșite de pietoni, iar 21 pentru alte nereguli.

Totodată, au fost reținute 64 de permise de conducere, dintre care 49 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 11 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și 4 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Polițiștii vâlceni au mai constatat 12 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.