IPJ Vâlcea: Activităţi preventive în şcolile vâlcene

Polițiștii Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității au acționat în perioada 11-12 februarie a.c., în școlile generale din comunele Zătreni, Lăcusteni, Roșiile, Tetoiu, Grădiștea și Laloșu pentru prevenirea infracțiunile comise cu violență și a victimizării minorilor.


Polițiștii au organizat instruiri cu elevii şi profesorii, oferindu-le câteva sfaturi preventive. Întâlnirile cu copiii au fost interactive, concretizându-se în discuţii libere, captivante, de interes pentru toţi participanţii. Copiii au participat în mod activ la discuţii, adresând o serie de întrebări poliţiştilor şi manifestând un interes deosebit cu privire la aspectele dezbătute.


Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor sunt segmente ale prevenirii criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rând, din cauza capacităţii reduse de a sesiza pericolul, tinerii pot deveni cu uşurinţă şi victime ale unor infractori.
Aceste activități se vor desfășura și în zilele următoare, în mediul rural.