IPJ VÂLCEA: 102 amenzi și cinci permise suspendate

Ieri, 7 septembrie, timp de patru ore, mai multe efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în colaborare cu lucrătorii din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Vâlcea, I.J.J. Vâlcea, I. S. C. T. R. Vâlcea și R. A. R. Vâlcea au organizat și desfășurat o amplă acțiune pentru creșterea vizibilității și reducerea riscului rutier pe Drumul Național 7 (E81), în județul Vâlcea.
“Scopul activități a fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice, de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri și persoane, cât și a persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane în regim taxi, precum și combaterea migrației ilegale a străinilor și a traficului de imigranți pe teritoriul României”, spun reprezentanții IPJ Vâlcea.
În cadrul acțiunii, 268 de persoane au fost legitimate, controlate 233 de vehicule, 190 de testări de alcool și o testare droguri au fost efectuate, fiind aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de aproximativ 26.000 de lei. Din totalul sancțiunilor, 93 au fost aplicate conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (34 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru abateri ale pietonilor, 3 pentru depășiri neregulamentare, 51 pentru alte abateri, iar 8 au fost aplicate conform O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și una a fost aplicată conform Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice (2 pentru viteză excesivă și 3 pentru depășire neregulamentară și retrase 10 certificate de înmatriculare.