Investiție importantă în comuna Roești

Primarul Gheorghe Drăghici, aflat la ultimul său mandat după propriile declarații, va reuși să implementeze cea mai importantă investiție din mica comună vâlceană.

Astăzi, 22 noiembrie, la Ministerul Fondurilor Europene, ministrul Marius Nica a semnat contractul de finanţare pentru realizarea “Centrului de management intergrat al deşeurilor de la Roeşti”, din cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vâlcea.
La Roeşti nu va fi o groapă de gunoi, ci o staţie de sortare a deşeurilor, o staţie de tratare mecano-biologică, prin care acestea vor deveni compost, şi despre un depozit ecologic pentru deşeuri. Aceste trei componente dau denumirea şi funcţionarea sub forma unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor.
Prin acest proiect s-a realizat de fapt, o investiţie ecologică destinată gestionării deşeurilor la nivelul judeţului Vâlcea. O investiție de multe miliarde de lei care va crea locuri de muncă în zonă și va aduce venituri bugetului local al comunei. (T.G.)