Inundații cu plângeri penale

Nu numai redacția noastră, dar și multe altele au surse de informații bune și credibile. Uneori verificăm încrucișat informațiile primite. Nu le folosim la fel, nu le folosim toți, nu le folosim în același timp.

Fiecare ziar are politica sa editorială, fiecare jurnalist are opiniile sale și simpatiile și antipatiile sale.
Cei mai echilibrați dintre noi am fi dispuși chiar să lucrăm la un proiect care să ajute opoziția actuală să facă față unor campanii electorale echilibrate, lipsite de derapaje. Ne înspăimântă nebunia care o prefigurează informațiile noastre. Prea multe surse din interiorul partidelor de opoziție, surse de la nivelul organizațiilor județene dar și centrale ne arată că există un risc ca sute de oameni să piardă bani, timp, energie și imaginea lor publică să fie pătată din cauza unor mizerii.
Unii strategi ai opoziției cred că nu există șanse de a duce o campanie electorală normală cu un adversar care a crescut salariile, pensiile, care a alocat bani fiecărei localități din România și care deține majoritatea consiliilor județene din țară și primăriile.
Și atunci au gândit un atac fără precedent bazat pe plângeri penale și denunțuri. Acestea vor crește în preajma fiecărui tur de scrutin din cele care ne așteaptă anul acesta și anul viitor.
S-au făcut liste cu candidații actualei puterii, cu liderii locali, zonali, județeni, naționali, cu parlamentarii, primarii, consilierii, cu vectorii importanți de imagine. Tactica este următoarea: plângeri penale împotriva tuturor, cât mai multe denunțuri dacă se poate sau plângeri penale urmate de mediatizarea acestora. Cât mai multe plângeri legate de aceeași persoană. Ideea este că din mii de plângeri penale la nivel de țară se vor deschide destule dosare. Poate sute de oameni vor fi trimiși în acchete și în procese. Nu contează că instanțele vor constata ulterior că acești oameni sunt nevinovați sau nu sunt vinovați de toate relele din lume. Important este murdărirea lor în preajma alegerilor și transmiterea în ochi electoratului că PSD și aliații săi sunt organizații pline de hoți, de corupți, de penali.
Opoziția are nevoie de o luptă electorală bazată pe termenul penal deoarece se teme că într-o dezbatere pe economic, finanțe, măsuri sociale, agricultură, industrie, servicii, investiții nu are argumente și nu are șanse să câștige puncte electorale.
Plângerile penale vor inunda şi Vâlcea, iar liderii PSD, ALDE și PER vor fi atacați fără jenă împreună cu oamenii lor, cu familiile, cu toți cei care contează, iar plângerile penale vor fi urmate de articole și știri difuzate de o presă locală prea săracă și uneori prea disperată ca să facă față tentației unui mercenariat de moment.
Iar acolo unde presa nu va accepta să intre în acest joc se vor folosi fluturașii împărțiți direct sau băgați în cutiile poștale.
Antrenamentele în acest sens deja au avut loc recent folosindu-se ca peteext o așa zisă scmpire a tarifului pe apă de ploaie.
Plângerile penale însă nu vor fi apă de ploaie. Vor fi demontate cu eforturi, vor murdări oameni vor transforma viețile lor și ale familiilor.
Chiar merită să faci așa ceva? Să faci rău în numele unei pretinse democrații, libertăți de exprimare, justiție și dreptate?

Traian GUMINSKI