Iniţiativa deputatului liberal Cristian Buican va ajuta Guvernul PSD

Deputatul liberal Cristan Buican este unul din parlamentarii cu experienţă care ocupă pe bună dreptate postul de secretar al Camerei Deputaţilor. Liderul liberal a iniţiat recent un proiect legislativ care va creşte nu numai popuaritatea sa, dar care, în caz de transformare în lege, poate aduce mari servicii şi celor aflaţi acum la guvernare, adică adversarilor săi politoci.

Forţa de muncă activă a României, dar şi marea masă a pensionarilor cu pensii mici cunoaşte o frustrare legitimă legată de numărul mare al celor care deşi au pensii uriaşe faţă de salariul minim continuă să primească şi salarii pentru posturile la stat în care s-au reangajat după pensionare. Mare parte din aceste posturi sunt sinecuri şi au fost obţinute de cei favorizaţi după înscrierea în PSD sau ALDE şi folosirea cu preponderenţă a relaţiilor personale pentru apune mâna pa aceste venituri.
PSD a suferit nu numai o cădere de imagine datorată publicităţi negative din mas media care prezintă constant cazuri de astfel de nababi bugetari din România, dar are şi probleme de personal cu generaţiile mai tinere din partid frustrate că nu au locuri de muncă sau că au locuri de muncă plătite prost faţă de veniturile acestor oameni care au profitat la maxim şi cu tupeu de permisivitatea unei legislaţii profund nedrepte.
Iniţiativa deputatului Buican urmăreşte interzicerea cumului de pensie cu cea din venituri salariale la stat. Adică niciun pensionar nu se va mai putea angaja pe niciun post, pe bază de concurs sau numire, la unităţi aparţinând statului, unitaţi din administraţia centrală sau locală, agenţii naţionale, regii cu capital majoritar de stat etc.
Guvernul sau parlamentarii PSD nu puteau promova un astfel de proiect fără să nemulţumeacsă armata de miliardari ai partidului. De miliardari bugetari. Acum PSD poat susţine la vot un astfel de proiect şi poate să se debaraseze de sinecuriştii de lux. Va creşte şi în imagine şi va scăpa şi de unii din cei pe acre oricum nu îi suferă nimeni din oragnizaţiile de partid judeţene.
Pentru că adevărul este că nici cei din PSD cu funcţi de conducere, responsabilitate şi muncă intensă nu îi suportă pe pensionarii de lux ce continuă să îşi umple conturile şi cu salarii şi alte indemnizaţi luate în continuare de la stat.

Traian GUMINSKI