Informatie importantă pentru vâlceni! Încep lucrările pe DJ 677 A Șirineasa-Pesceana-Sutești

Firma care a câstigat licitația a anuntat că predă proiectarea în 30 de zile.

În cursul zilei de 6 septembrie 2019, în cadrul unei emisiuni tv, președintele Consiliului Județean Vâlcea- Constantin Rădulescu a transmis o veste importantă pentru vâlceni.
Societatea care a câștigat licitația a anunțat că în luna octombrie vor începe lucrările și pe DJ 677 A Șirineasa-Pesceana-Sutești.
Pentru acest proiect, firma constructoare a lucrat mai mult la partea de proiectare din pricina dificultății drumului.

„Avem un drum județean pentru care am semnat contractul de finanțare. În urma finalizării licitației, firma câștigătoare trebuie sa facă proiectare și execuție.

Este vorba despre DJ 677 A, acel drum care pleacă din Șirineasa, trece prin Pesceana și merge până la Sutești, traversând totodată Glăvile, Amărăști și Crețeni. Este un drum extrem de degradat in anumite locuri pe care noi am făcut câteva lucrări de asfaltare, dar proiectarea anumitor porțiuni din acest drum este se pare extraordinar de dificilă.
Prin pădurea de la Sirineasa spre Pesceana ne confruntăm și cu alunecări de teren, sunt situații grele pentru că am descoperit inclusiv surse de apă în platforma drumului. Astfel că, în cursul zilei de ieri, 5 septembrie, ne-am întalnit cu reprezentantii societății care fac proiectarea și executia si am primit asigurări că în maximum o lună de zile vom primi proiectul final la Consiliul Județean.

Estimăm ca, până la sfârșitul lunii octombrie, să începem lucrările și pe acest drum important pentru județul Vâlcea”, președinteConsiliul Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

DJ 677 A, un drum cu o lungime de peste 35 de kilometri, porneşte din localitatea Suteşti, din DN 67B, traversează comunele Creţeni, Amărăşti, Glăvile, Pesceana şi Şirineasa, având punct final în DJ 677F, pe raza comunei Şirineasa. Investiția are o valoare de peste 74.000.000 lei, termenul de execuție a lucrărilor fiind de 30 de luni.