Indiferent de rezultatul votului, câștigătorul Congresului liberal va fi Partidul Social Democrat

Promovând incompetența și politrucația susținută de bolnavul după putere și lux nemeritat Klaus Iohannis, cei din PNL au reușit să ajungă, astăzi, în situația în care să facă o campanie permanentă PSD.
Zi de zi, indiferent de zona în care locuiește și de studiile ce le are, cetățeanul român, cel neangrenat în vreun partid, vede că în perioada Guvernărilor PSD trăia mai bine, avea o siguranță mai mare și un orizont de speranță în mai bine accentuat.
Rupând partidul în două tabere, angrenate într-un război fratricid pentru acapararea resurselor bugetare ,ce par din ce în ce mai mult niște găști infracționale pentru electorat liberalii au ajuns în situația în care PSD va câștiga și mai multă simpatie și susținere după Congresul PNL.
Indiferent pe cine vor vota în 25 spetembrie, delegații aduși la Congres ca o turmă manipulabilă și controlată de camarilele lui Cîțu sau Orban, singurul și adevăratul câștigător al Congresului va fi PSD.
Dacă PNL îl va promova pe Florin Vasile Cîțu, fostul elev mediocru și anonim al Liceului Energetic din Râmnicu Vâlcea, pe postul de președinte de partid se va trezi în situația în care președintele partidului poate fi “exmatriculat” prin moțiune de cenzură de către Parlament, aruncând țara în haos datorită inabilităților sale politice sau poate fi menținut în funcție, dar numai cu sprijinul tacit al PSD ce desigur va pune condiții drastice.
O mare parte din electoratul de dreapta și din simpatizanții PNL vor migra spre USR sau PMP, iar liberalii vor pierde procente însemnate în sondajele de opinie.
Dacă PNL îl va reconfirma în funcția de președinte pe Ludovic Orban este foarte posibil ca războiul intern în partid să continue în paralel cu un război în teritoriu anti USR, un USR ce va reintra în ciondăneli pentru Guvernare numite oficial negocieri. Mascarada asta a târguielilor pe funcții, în care Orban va juca rolul de negociator șef al refacerii unei Coaliții guvernamentale, va avea loc în prag de iarnă, cu un val de scumpiri prăvălite peste România concomitent cu Valul 4 al Pandemiei.
Iar românii, aspru taxați și impozitați din cauza unor incompetențe Guvernamentale, vor afla că trebuie să achite, din munca lor și sancțiuni dictate de UE și votate de europarlamentarii USR îngrijorați că minoritatea LGBT nu are drepturi suficiente în țara noastră. Iar USR-iștii vor fi cei ce-i vor pune condiții lui Orban pentru refacerea coaliției. Adică iubitorii de “Curcubeu” vor negocia posturi cu șeful PNL.
Nu este greu de anticipat creșterea în sondaje a opțiunilor românilor pentru PSD și probabil și pentru AUR orice om cu scaun la cap, chiar și cel cu vederi de dreapta, fiind sătul de liberalismul jafului guvernamental și de traiul la limită în care ne vom zbate cu toții.
Congresul PNL va reconfigura ,în viziunea electoratului o “echipă câștigătoare”, dar aceea va fi echipa PSD-ului singurul partid care în anii de guvernare a părut interesată de oameni și nu de scaune.

Traian GUMINSKI