Incredibilă provocare a PNL Govora lansată primarului Mihai Mateescu, migrat la PSD!

Viceprimarul Radu Bărăscu, candidatul PNL la funcţia de primar a oraşului Băile Govora, a depus la primăria din Băile Govora o adresă-invitaţie adresată primarului migrator (fost colaborator al Securităţi comuniste) Mihai Mateescu. Mihai Mateescu este invitat să participe la o dezbatere publică, în data de 10 mai, moderată de 3 jurnalişti.

O astfel de dezbatere, de care fuge de 24 de ani primarul Mateescu, ar fi una model de democraţie electorală şi un exemplu de urmat de toţi candidaţii din România.
Formatul propus, în care candidaţii să-şi prezinte programul şi CV-ul şi să vină însoţiţi cu toţi candidaţii la Consiliul Local, iar aceştia să se confrunte unul la unul cu similarii lor, adică locul 3 de pe lista PSD cu locul 3 de pe lista PNL etc., este un model perfect democratic.

Radu Bărăscu propune o confruntare doar între PSD şi PNL, deoarece în Govora toată lumea ştie că lupta pentru primărie se duce doar în doi.
Noi credem că în localităţi în care există mai mulţi candidaţi cu şanse, această dezbatere ar trebui să aibă loc între toţi candidaţii în locuri publice suficient de mari să permită participarea unui număr cât mai mare de cetăţeni.
La Râmnicu Vâlcea o astfel de dezbatere ar putea avea loc la Sala Sporturilor.
Ne îndoim însă că Mihai Mateescu şi ciracii de pe lista sa vor accepta o confruntare publică. În zonă sunt cunoscuţi ca dezbinatori şi adunători de voturi din casă în casă prin cerşeală, miloagă, ameninţare, promisiune mincinoasă, dezinformare.

Fi bărbat, Mateescule! Vino la dezbatere şi spune în văzul lumii toate bârfele şi minciunile pe care le tot strecori oamenilor din Băile Govora pe unde îi prinzi. Spune-le şi de ce le-ai turnat cândva la Securitate pe părinţii lor sau bunicii. Spune câţi arginţi ai primit de la PCR pentru aceste mizerii? Spune, Mateescule, ce naiba ai făcut în aceşti 24 de ani de arată oraşul ca bombardat? De ce staţiunea e goală, părăsită, de ce nu aveţi apă, canal, gaze, de ce nu aveți investiţii reale, de ce sunt atâtea case în ruină? De ce ai vrut să-ţi iei ilegal o bucată din Parcul Central? Spune ce naiba mai ai de minţit că vei face acum când ai 70 de ani şi nu ai putut face când aveai 50 de ani!

Este clar că pentru PSD primarul securist este o tinichea, este oaia neagră a candidaţilor PSD din Vâlcea şi probabil din toată Oltenia.
De aceea, cei mai buni consilieri de campanie ai PSD îl vor sfătui pe Mateescu să evite o astfel de dezbatere. Oricum omul acesta nu este în stare de o confruntare pe idei faţă în faţă.

Pentru Radu Bărăscu este câştigătoare însă orice atitudine. Dacă vine la dezbatere Mihai Mateescu nu are cum să câştige confruntarea, indiferent cât ar minţi. Dacă nu vine, pare un laş în fața localnicilor, un mincinos demn de aruncat la lada de gunoi a istoriei locale vâlcene.

Traian Guminski