Încet la ciparea comunitarilor, dar mai repede cu hoţii de la ETA

În conferinţa de presă ţinută vineri, 24 februarie, primarul Mircia Gutău a anunţat că este în plină desfăşurare inventarierea câinilor din Râmnicu Vâlcea. S-a făcut deja inventarierea pe 21 de străzi, l a finalul operaţiuni va fi desemnat un spaţiu unde se va face ciparea câinilor.

Actuala administraţie a promis în campania de anul trecut că va rezolva situaţia patrupedelor din Râmnic, că va scădea numărul câinilor comunitari, dar şi că va obliga deţinătorii de animale de companie să respecte legislaţia în vigoare. Edilul şef a mai declarat că la societatea de transport urban în comun ETA au fost eliminaţi hoţii de combustibil şi societatea a înregistrat o economie de 3218 litri de motorină în decembrie şi de 5675 litri de motorină în luna ianuarie.
Este un lucru foarte bun, dar după un calcul atent, în lei, economia este de maxim 45.000 lei. Adică o sumă importantă pentru orice cetăţean, dar uşor de cheltuit de primărie dacă mai trimite câţiva consilieri în “excursii tematice” anul acesta peste hotare, după modelul de anul trecut! (T.G.)