Incendiul de la depozitul de cauciucuri din Drăgășani a fost finalizat!

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenta “General Magheru” al județului Vâlcea au finalizat stingerea incendiului la stația de stocare și valorificare a deșeurilor de cauciuc, din Drăgășani, în data de 27.11.2019, la ora 16.00, iar de la această oră până astăzi la ora 13.00 a fost asigurată zona pentru a se interveni în eventualitatea apariției vreunui focar.

Reamintim că în data de 26.11.2019, la mai puțin de o oră de la sosirea pompierilor la obiectiv s-a reușit stoparea propagării incendiului la o hală de producție și întreaga cantitate de cauciuc depozitată în curtea operatorului. Din cauza degajărilor mari de fum, a fost transmisă avertizarea prin RO-Alert spre populația aflată în zonă pe o rază de 6 km în jurul obiectivului. În prima zi la fața locului a intervenit și echipajul CBRN și lucrători ai Gărzii de Mediu, care au decis avertizarea populației.

În prima zi până la ora 17.30, iar luni, din cauza intensificărilor de vânt și degajărilor mari de fum a fost reintrodusă alertarea timp de două ore în intervalul 11.00 – 13.00.
Cantitatea de cauciuc afectată de incendiu și depozitată în curtea operatorului a fost de circa 250 de tone, pentru stingerea completă a incendiului fiind necesară relocarea întregii cantități de cauciuc.

Intervenția s-a făcut cu ajutorul a două utilaje și șase autospeciale de stingere.
Cauza probabilă a producerii incendiul este amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile (cauciuc) față de sistemul de încălzire (o sobă metalică).
Informațiile ne-au fost furnizate de ISU VÂLCEA.