Incendiu la o fabrică din Băbeni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 27 ianuarie, la ora 18:29, pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Băbeni. .

Flăcările s-au declanşat în incinta unei societăţi comerciale cu profil de producţie furaje, situată pe Calea lui Traian la un rezervor cu ulei. Flăcările s-au manifestat la izolația rezervorului de ulei și grăsimi animale (folosite în procesul de producție al furajelor combinate pentru). Acesta avea o capacitate de 40 tone, însă în interior se aflau aproximativ 20 de tone de produs.
În momentul declanșării incendiului, materia primă era preîncălzită electric, iar instalația de preîncălzire a fost lăsată nesupravegheată, aceasta fiind suprasolicitată. Astfel, s-au aprins elementele combustibile din componenţa protecţiei rezervorului (vată minerală protejată cu tablă din aluminiu).
La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din apropiere.