Încă trei școli din Rm. Vâlcea intră în online

Creșterea numărului de cazuri de infectări cu SARS COV 2 au determinat solicitări de suspendare a cursurilor cu prezență fizică în alte trei unități de învățământ.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat cererile de suspendare a cursurilor cu prezență fizică pentru încă trei școli din municipiul Râmnicu Vâlcea, astfel că în prezent numărul unităților școlare din Vâlcea care funcționează cu toate clasele după scenariul 2 (orele desfășurate în sistem online) este de opt.
Cele trei noi unități de învățământ cu activitate didactică desfășurată exclusiv online, în baza prevederilor Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5338/1083/01.10.2021, sunt: Seminarul Teologic Ortodox Sf Nicolae, Școala Gimnazială nr. 5 și Colegiul Național Alexandru Lahovari.
Celelalte cinci unități de învățământ care funcționează în prezent după scenariul 2 sunt: Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială Bugețani, comuna Făurești, Grădinița cu program normal Milești din comuna Făurești și Grădinița cu program normal Făurești.
Lista completă cu unitățile școlare care au suspendate cursurile cu prezență fizică total sau doar pentru anumite clase sau grupe de grădiniță se găsește pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean: https://isjvl.ro/category/covid19/scoli-clase-cu-activitate-online-valcea/