Încă o mare minciună a duşmanilor primarului Mircia Gutău a fost demascată: “Firma Pirelli nu a vrut niciodată să vină în Râmnicu Vâlcea”

Tuturor candidaţilor care sunt nevoiţi să atace pentru că nu au cu ce realizări să se laude consilierii le spun că o minciună repetată non stop ajunge să fie percepută de electorat ca fiind un adevăr.
În Râmnicu Vâlcea, la fiecare tur de alegeri locale, majoritatea adversarilor lui Mircia Gutău răspândesc, printre alte multe minciuni, aceea că firma Pirelli nu a fost lăsată să-şi facă fabrică în Râmnic de către primar. Şi răspândacii ăştia dau ca motivaţie a refuzului primarului două variante: una că voia şpagă prea mare şi italienii nu au vrut să plătească, iar a doua că primarul are o înţelegere cu principalii patroni din Râmnic de a stopa orice investitor pentru ca acela să nu crească nivelul salariilor din Râmnic.
De parcă a doua zi dacă vine unul să producă cauciucuri toate vânzătoarele din toate marketurile din oraş şi toate chelneriţele sau salariatele cazinourilor ar fugi să muncească în schimburi la produs cauciucuri. Repetată de mii de ori această minciună, a devenit un fel de mit urban care e pe buzele tuturor celor care nu au argumente reale contra lui Gutău.
În 2024, consilierii primarului au dorit să pună capăt acestui șir de speculații false contactând oficial compania Pirelli pentru a solicita un punct de vedere, o explicaţie, o lămurire a acestei “legende”.
Din cele spuse de un reprezentant al companiei din România, reiese clar că multinaționala nu a avut vreodată un plan pentru a deschide o unitate în orașul nostru.
“Singura localitate vizată de Pirelli a fost Slatina. Aici grupul avea deja, încă din anul 2002, o unitate de fibră metalică. Nu a existat nicio intenție pentru o investiţie în altă localitate. Nici la Vâlcea, și nici în altă parte”, spune Mihaela Ianuş, responsabil de comunicare și proiecte din partea Pirelli România.
Motivul principal pentru care Pirelli a ales Slatina, conform aceleiași Ianus, este că producătorul de cauciucuri avea deja din anul 2002, la Slatina, o mică fabrică de fibră metalică pe care a dorit să o dezvolte. Dacă ar fi dorit să investească în orice alt oraş această cunoscută societate cumpăra terenul necesar, făcea un proiect cu profesionişti, respecta cerinţele prevăzute de legilaţie şi ar fi obţinut toate aprobările şi avizele necesare pentru că nicio primărie nu poate stopa o investiţie a unei multinaţionale.
Deci, cei care mai spun că Pirelli nu a venit la Râmnicu Vâlcea din cauza lui Mircia Gutău sunt ori mincinoşi ordinari cu premeditare, ori creduli prostiţi de minciunile primilor.
Dar mai este puţin până la alegeri şi de a doua zi, până peste 4 ani, minciuna va fi pusă la naftalină. Sperăm să moară acolo şi cei ce vor mai dori postul de primar să vină cu un proiect electoral profesionist şi cu un program credibil în interesul râmnicenilor.

Traian GUMINSKI