Încă o lege semnată deputat Eugen Neață

Este miercuri, 7 octombrie, și toți parlamentarii din țară sunt în principal ocupați de campania electorală pentru parlamentarele din decembrie sau de zbaterea pentru a mai prinde loc eligibil pe listele de candidați.
Sunt pe drum între două instituții și trec, din întâmplare, pe lângă biroul parlamentar al deputatului Eugen Neață. Îmi zic: “ia să văd dacă dau de domnul deputat”. Și intru, prinzând finalul ședinței de Comisie a Mediului din Senat ședință la care participă, online, deputatul Neață.
La sfârșitul ei îl întreb ce s-a întâmplat de a participat la această ședință a unei comisii senatoriale.
Îmi spune că este inițiatorul unei legi noi, că proiectul depus de el tocmai a trecut de comisia senatorială și a fost invitat să susțină în ședință acest proiect legislativ care mai trebuie să treacă de o comisie a Senatului și de două ale Camerei Deputaților pentru a fi votat apoi în plen și a deveni o nouă lege semnată de deputatul social democrat vâlcean.
Aflu că este o lege care ține cont și de mai multe directive ale Uniunii Europene și va reglementa organizarea și desfășurarea activițății de dezmembrare a autovehicolelor scoase din circulația rutieră, acele parcuri de auto vechi unde mulți merg să caute piese de schimb.
Deputatul Eugen Neață a redactat, așa cum a mai declarat acest proiect la solicitarea unor jurnaliști vâlceni și pentru că a observat că această activitate se desfășoară acum oarecum haotic, oriunde, cu încălcări ale unor legi, ale unor spații și fără protejarea mediului.
Îl întreb despre alegeri și despre campanie. Îmi spune că el a făcut campanie pentru PSD din prima zi de mandat prin toate inițiativele legislative, că s-a implicat personal în toate scrutinurile electorale din acest mandat încercând să promoveze cât mai bine candidații PSD și proiectele lor și acest lucru îl știu și colegii săi care vor stabili, în curând, echipa de candidați pentru Camera Deputaților și Senat a PSD pentru Vâlcea, echipă care va câștiga alegerile în județul nostru. (T.G.)