În Vaideeni va începe “Marea Asfaltare”

Miercuri, 14 februarie 2024, în cadrul unui eveniment oficial organizat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluță, a semnat două contracte de finanțare pentru proiecte de asfaltare, cu o valoare totală de 14,49 milioane de lei, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny.
Aceste proiecte vizează modernizarea drumurilor comunale, prin asfaltarea DC 137 și DS Băluțarilor, precum și îmbunătățirea străzilor de interes local în Vaideeni. Aşa cum era de aşteptat cu fonduri guvernamentale atrase prin intermediul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, primarul Daniel Băluță, va moderniza în cel mai scurt timp infrastructura rutieră din localitate. Inițiativele includ „Asfaltarea DC 137 și a DC Băluțarilor”, cu un buget de 7,83 milioane de lei, și „Asfaltarea străzilor de interes local”, cu fonduri de 6,66 milioane de lei.

Comuna Vaideeni a primit statutul de stațiune turistică de interes local, pe 28 decembrie 2022.
Atestarea localității Vaideeni ca stațiune de interes local a început să creeze un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.