În sfârșit s-a apucat de treabă! Viceprimarul Virgil Pîrvulescu îi face statuie unui jurnalist vâlcean

Inutilul migrator politic mitoman Virgil Pîrvulescu, cel plătit de un an de zile cu peste 4 mii de euro lunar de râmniceni pentru a tăia frunză la câini prin primărie, nu este nici primul mincinos din politica locală, nici primul care minte referitor la studiile și aptitudinile sale, nici primul care promite electoratului ce nu poate face. Cu siguranță este, însă, primul care a mințit grosier în legătură cu liceul absolvit (o prostie imensă pentru că foștii săi colegi și dascăli știu foarte bine unde a învățat!!!) și primul care dă în judecată, cerând daune imense, un jurnalist pentru că acesta a scris niște pamflete despre el, fie vorba pamflete pline de informații care puteau face oricând subiectul unei anchete jurnalistice.
Nu i-am suportat niciodată pe politicienii și oamenii de afaceri care, prinși cu ocaua mică, dau în judecată jurnaliști cerând sume imense drept daune. Sume care de multe ori înseamnă mai mult decât a câștigat acel ziarist în ani grei de muncă. Îi consider niște nenorociți lipsiți de scrupule pe acești reclamagii prin instanțe.
Mă bucur că, în sfârșit, unul dintre noi, cei ce trudim sacrificându-ne liniștea, sănătatea, timpul și energia în presă, va avea o statuie. Și nu oriunde ci în centul orașului, la Tribunal.
Pentru că Virgil Pîrvulescu asta face acum cu acest proces ridicol în care îi oferă șansa unui ziarist de a chema martori primari, politicieni, ziariști și a-l dezbrăca pe unul din cei mai bogați liberali din Vâlcea, în “curul gol” (la figurat vorbind ) în fața unei instanțe.
Presa centrală, captivată de ceva vreme de plagiatori și falsificatori de diplome, cărți publicate fictiv și licențe măsluite, va prelua informații despre proces, îl va victimiza pe jurnalistul vâlcean și-l va face cunoscut pe plan național.
Trei dintre cei mai cunoscuți ziariști vâlceni au luat deja atitudine față de acest proces.
Decanul breslei vâlcene, Gheorghe Smeoreanu, îl sfătuiește pe Virgil Pîrvulescu să renunțe la proces pentru a nu cădea în ridicol și a se face de râs, tânărul Crișu Popescu, editorialist la Gazeta Vâlceană îl “roagă” pe Pîrvulescu să nu renunțe la proces ba să facă și recurs după ce va pierde în prima instanță, dorind probabil cât mai mult spectacol public, iar Tiberiu Pîrnău, jurnalist de investigație și proprietar al jurnalului “Ziarul de Vâlcea” reia o anchetă jurnalistică în care demonstrează cu acte că, cităm: “Virgil Pirvulescu, viceprimarul liberal de la Râmnicu Vâlcea, este un IMPOSTOR! CV falsificat!”.
Eu îmi permit, cu tot respectul, să-i întreb pe deputații liberali Cristian Buican și Laurențiu Cazan și pe doamna senator Claudia Banu: “Dumneavoastră nu v-ați săturat de potlogar? Cât îl mai suportați?”.

Traian GUMINSKI