În memoria lui Teodor BRUCĂR!

Vineri, 4 februarie, la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” a fost inaugurată sala “Teodor Brucăr”. Cunoscutul realizator de emisiuni radio şi-ar fi serbat ziua de naştere pe 5 februarie dacă în urmă cu trei ani o boală aprigă nu l-ar fi răpit dintre noi.

Noua sală audio video a bibliotecii a fost sfinţită de preoţi vâlceni într-o slujbă religioasă scurtă, dar emoţionantă. Datorită unor probleme de sănătate ÎPS Varsanufie – arhiepiscopul Râmnicului nu a putut fi prezent la eveniment, dar a transmis binecuvântarea sa prin preotul Ştefan Zară.
preoti Brucar_640x352
Cei mai buni prieteni ai săi printre care trebuie să-l menţionăm în primul rând pe Bobiţă Cătuşanu-incontestabilul lider al trupei ANTRACT au fost prezenţi aseară la evenimentul de la Bibliotecă. Un recital extraordinar în memoria sa au oferit membrii trupei OCRU – Adrian Margineanu (Bubu pentru prieteni ) – voce şi chitară şi Dorin Pitariu – chitară.
DSC_0083_640x425
Iar publicul a fost unul de excepţie, umplând până la refuz sala care de acum va purta numele celui mai cunoscut realizator de emisiuni muzicale în Vâlcea. Menţionăm că sala cuprinde mii de discuri şi CD-uri muzicale ce pot fi ascultate de acum de vâlceni printre ele numărându-se adevărate piese de colecţie donate de cunoscutul George Chirca – fondator al radioului Metronom ,dar şi o parte din arhiva personală discografică a lui Tudorel Brucăr.
Au fost prezenţi la eveniment şi Aurora Gherghina- subprefect de Vâlcea, Grig Crăciunescu- consilier municipal, mulţi scriitori, jurnalişti, muzicieni, întreaga echipă de Bibliotecii Judeţene, poeţi, dramaturgul Doru Moţoc, vecini şi prieteni ai lui Teodor Brucăr.
Directorul Remus Grigorescu a promis celor prezenţi că Biblioteca Judeţeană întenţionează să organizeze şi alte evenimente în memoria unor jurnalişti vâlceni prematur dispăruţi dintre noi!
Indiferent că este vorba despre presa scrisă, audio sau televiziune peste tot în lume cei care lucrează în aceste domenii au o speranţă de viaţă mai redusă decât majoritatea populaţiei din zonele respective. Jurnalismul este una din cele mai “toxice” şi stresante meserii din lume, dovadă este şi faptul că în Judeţul Vâlcea foarte mulţi oameni de presă, încă tineri, au decedat în ultimii ani. Contribuţia lor la promovarea culturii şi a valorilor locale a fost însă mereu constantă iar celor care pleacă le iau locul mereu alţii. Demersul Bibliotecii Judeţene de a cinsti memoria celor care slujesc literea scrisă şi cuvântul rostit este de apreciat.
Teodor Brucăr a fost şi rămâne un model de junalist modest, decent şi profesionist!
Vâlcea nu îl va uita niciodată!