În curând ”Portugalia” – marea premieră pe scena Teatrului Anton Pann

Se lucrează intens pentru finalizarea unei noi producții a Teatrului Anton Pann, așa ne-a spus Daniela Ștefănescu, PR-ul teatrului. “Domnul manager repetă, nu poate fi deranjat acum, dacă vrei vino când se termină repetiția”.
Stând de vorbă, și despre teatru și despre altele, așa am aflat că este vorba de piesa ”Portugalia” scrisă de Zoltán Egressy în regia lui Octavian Costin. Odată cu premierea spectacolului “Portugalia”, eveniment care va avea loc pe 24 și 25 septembrie, Tavi Costin va debuta pe scena de teatru și in calitate de regizor. O, frumos, mi-am zis. Vedeți, viața trăită de la cinci ani în teatru, alături de tatăl său, actorul Volin Costin fiind și manager al unui teatru din Botoșani, rolurile pe care le-a făcut în spectacole de teatru și film, colaborarea de-a lungul anilor cu importanți regizori și scenografi, credem noi că îl îndreptățește pe Octavian Costin să creeze un spectacol de teatru de la început până la final. Suntem convinși că emoțiile creări unui spectacol sunt evidente, dar și constructive. După traducerea textului făcută de Réka Csűrös, având lângă el un scenograf în persoana Mădălinei Mihai, Tavi, managerul Teatrului Anton Pann s-a apucat serios de treabă. Și-a ales echipa de actori, un număr de 9, a dat citire textului, schițe, repetiții, toate ingredientele faceri unui spectacol de teatru.

După cum s-a observat, în ultimele piese montate pe scena Teatrului Anton Pann, spectatorii au aplaudat alături de jocul extraordinar al actorilor, atât regia cât și decorurile. Au fost dintre cele mai diverse, de la foc pe scenă, ploaie, nisip, decoruri simple sau suprapuse, toate au dat o notă de nou spectacolelor Teatrului Anton Pann. Și decorul acestui spectacol va fi tare, mi-a zis Daniela, dar până la premieră mai este un pic și în curând va fi organizată la teatru o conferință de presă. Noi vom încerca să vă ținem la curent cu toate noutățile.
Chiar dacă a mai fost pusă în scenă această piesă, în anul 2008, de către regizorul Cristi Juncu, spectacol care a urcat și pe scena Festivalului Național de Teatru, de data aceasta Tavi vă promite un spectacol interesant, cu o scenografie de excepție și cu un grup de actori de nota 10, pe care o să-i și amintim: Bianca Cuculici; Ștefan Pavel; Radu Constantinov; Costas Mincu; Constantin Dogioiu; Andrei Cătălin; Cătălina Sima; Cosmin Pană și Szász Réka. Scenografia-Mădălina Mihai, regia tehnică- Vasile Marinoiu, regia artistică- Octavian Costin.
Pentru că s-a deschis agenția teatrală, biletele pentru acest spectacol s-au pus deja în vânzare. Numărul de telefon pentru rezervări este același, 0773324352.

Letiția Lazăr