În 11 martie 2024 Eveniment Vâlcean a explicat de ce Virgil Pîrvulescu va fi înfrânt drastic în bătălia pentru Râmnicu Vâlcea
Cu 3 luni înainte de alegeri Eveniment Vâlcean a anticipat înfrângerea lui Virgil Pîrvulescu şi a găştii sale şi a descris motivele pentru care nu va fi votat nici de toţi liberalii, nici de votanţii anti Gutău. Am prezis că va lua mai puţine voturi decât în urmă cu patru ani când nu era viceprimar şi nu ştia nimeni de fapt cine este.
Pentru că atunci când cunoşti activitatea unui om nu poţi vota un aşa candidat, iar dacă eşti liberal activist vechi şi din convingere nu ai cum să votezi o listă de candidaţi stabilită de doi oameni după criterii care au poate de a face cu libertinismul, dar nimic în comun cu liberalismul!
Iată articolul publicat în 11 martie 2024, cu 3 luni înainte de alegeri:
De ce scârţâie cele două bazine electorale ale lui Virgil Pîrvulescu
Virgil Pîrvulescu este, deocamdată, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.
Printr-o eroare gravă este și viceprimar. Eroarea nu este atât a consilierilor care l-au ales pe acest post, cât a domniei sale care, deși știa că nu poate să facă echipă cu primarul orașului, că nu poate accepta mental ideea de subordonare, a acceptat în schimb salariul pentru această funcție pe care o ocupă de peste 3 ani nefăcând nimic în ea în afara participării la ședințele de plen și la unele ședințe de comisie.
Relatam în prima parte a analizei privind șansele principalilor candidați la această funcție că Vicențiu MOCANU, candidatul AUR la Primăria Râmnicu Vâlcea, are șapte potențiale bazine electorale.
Ei, bine, Virgil Pîrvulescu are doar două bazine electorale. Primul este cel format din membrii și simpatizanții PNL din municipiu, iar al doilea este format din electoratul care votează împotriva primarului în funcție și nu pentru cineva anume.
Cu trei luni înainte de alegerile locale cel două bazine nu mai pot crește pentru că nu au de unde, ci din contră, încep să scârțâie și printre fisuri să piardă potențiale voturi.
În cazul primului bazin există o tabără a membrilor PNL care nu au gustat deloc dorința de ascensiune politică a lui Virgil și declarațiile acestuia că dorește să ajungă președintele organizației județene. Apoi, mulți dintre liberalii vechi sunt nemulțumiți de modul în care a adus acest om în partid oameni și de lista pe care vrea să o facă pentru Consiliul Local. S-au și lămurit alții că domnul Pârvulescu chiar nu are nimic de-a face cu liberalismul tradițional, cu doctrina acestui partid și din păcate nici cu munca.
Iar simpatizanții PNL au “migrat” parțial cu intenția de vot spre Forța Dreptei lui Ludovic Orban deoarece nu-l percep pe candidatul PNL ca fiind un liberal autentic. Migrația continuă și voturile interne anti Pîrvulescu vor crește în partid după ce acesta va stabili și ce oameni vor sta în secțiile de votare, cine va fi pe listele de candidații și cine va câștiga un ban în campanie.
Al doilea bazin electoral este și mai grav “avariat”. În 2020 Virgil Pîrvulescu candida prima dată la niște alegeri cu un program fantastic dar ambițios și cu un puternic mesaj anti Gutău. A fost beneficiarul votului “anti” și al situației din pandemie care a dus la absența unei mari părți din râmniceni de la urne. Așa a reușit să strângă domnul Pîrvulescu aproape 12 mii de voturi. În afară de cele 2 mii luate de candidatul USR atunci liberalul (vopsit și parașutat în partid după ce fusese secretar de stat în guvernul Dăncilă), a reușit să obțină aproape toate voturile date de râmniceni împotriva primarului în funcție.
Acum mulți dintre cei care l-au votat regretă că au făcut-o, iar cei care sunt împotriva administrației Gutău au o altă opțiune mult mai tentantă. Este vorba de omul de afaceri Vicențiu Mocanu care pare a avea un puternic profil liberal, în orice caz mult mai liberal decât a lui Pîrvulescu. În orice caz electoratul anti sistem este pierdut total de Pîrvulescu care nu poate obține mai nimic nici din segmentul celor care votează acum prima dată în viața lor. Ăștia “mici” citesc rapid pe internet totul despre oricine așa că în niciun caz nu vor vota pe unul care a fost șef pe la Vamă, la Garda Financiară și la ANAF.
Nu putem anticipa exact numărul de voturi ce le va obține, dar îl putem asigura pe el și pe cei care încă cred în poveștile, sale că va obține un procent mult mai mic decât la alegerile trecute când lumea nici nu știa ce hram poartă și nici cât de “harnic” administrativ poate să fie.
Analiză electorală! (II) De ce “scârțâie” cele două bazine electorale ale lui Virgil Pîrvulescu?!
Traian GUMINSKI