Iluminat stradal gratuit în Guşoeni

Comuna Guşoeni va deveni prima localitate din Vâlcea care îşi va produce singură energia electrica necesară iluminatului public stradal, iluminatului instituţiilor publice şi poate chiar un surplus care poate fi valorificat.

Primarul Nicolae Concioiu a semnat contractul şi a plătit avansul pentru achiziţionarea panourilor fotovoltaice. Acestea vor fi montate pe copertinele Târgului Săptămânal din localitate, târg care din păcate nu a adus afluxul de comerţ aşteptat de administraţie, dar care acum va deveni foarte util. Centrala fotovoltaică are o putere de 80 de KW iar construcţia ei a fost posibilă datorită sprijinului acordat de societăţile Transgaz şi OMV Petrom. Cele două mari companii au sponsorizat proiectul, având dorinţa ca administraţia din Guşoeni să dirijeze ulterior sumele pe care le va economisi de la buget ,prin faptul că va avea un iluminat public gratuit, în dezvoltarea unităţilor de învăţământ, sprijinirea copiilor din familii cu venituri mici, încurajarea celor care obţin rezultate bune şi modernizarea unităţilor şcolare.
“Echipamentul vine din import, va fi montat cu mare grijă, proiectantul a sugerat întărirea stâlpilor de susţinere a copertinelor prin montarea unora suplimentari pentru a nu exista probleme. Va dura apoi ceva racordarea centralei noastre la reţeaua de medie tensiune. Avem planificat să inaugurăm acest obiectiv în 27 mai 2018 zi de sărbătoare în România pentru că atunci vor fi Rusaliile”, ne-a declarat edilul din Guşoeni, cel care a avut ideea realizării acestui proiect unic în Vâlcea. (T.G.)