Hoţi de buzunare prinşi în flagrant de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au prins în flagrant trei persoane după ce au sustras un portofel. Prejudiciului recuperat în totalitate a fost estimat la aproximativ 2.000 de lei.

Din datelor şi informaţiile deţinute la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale că un grup de persoane din judeţul Dolj care sunt suspecte în mai multe dosare penale pentru furt din buzunare acţionează pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, poliţiştii au organizat o acţiune pentru localizarea acestora. După o supraveghere calificată, poliţiştii i-au prins în flagrant în timp ce sustrăgeau un portofel cu suma de 215 lei şi mai multe bonuri valorice de la o femeie care se afla la cumpărături într-un supermarket.
În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, a fost identificat un telefon mobil, care s-a dovedit a fi sustras dintr-un magazin din zona centrală. Cercetările fiind extinse, s-a stabilit faptul că partea vătămată şi-a lăsat nesupravegheat telefonul mobil pe vitrina magazinului, în timp ce îşi făcea cumpărăturile. Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 şi 71 de ani au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul recuperat în totalitate a fost estimat la aproximativ 2.000 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz, au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de trei dintre aceştia, o femeie şi doi bărbaţi, toţi din judeţul Dolj. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora. Informaţiile ne-a fost transmise de IPJ Vâlcea.