Hardysk, un tânăr din cartierul Nord-Rm. Vâlcea, care se luptă prin muzică cu clasa politică

Pe Blendea Lucian Gabriel l-am cunoscut în urmă cu trei ani. Este tânăr de 21 de ani care a făcut mari sacrificii pentru muzică, dar şi pentru familie. Are un frate care suferă de autism, iar de ani de zile l-a luat sub protecţia lui. “El este motivul pentru care m-am apucat de muzică, de rap. Vroiam să fac ceva pentru a-l reintegra în societate. Nu este uşor să te faci acceptat când lumea aruncă cu pietre”, ne mărturisea Lucian în urmă cu ceva timp. Ultimul său proiect este o piesă care are deja accesări de Youtube, intitulată “Sărăcia”.


Tânărul cunoscut sub pseudonimul de Hardysk, afirmă că această piesă nou lansată este un fel de manifest: “Piesa este făcută din dorinţa de a trezi la realitate o mare parte a populaţiei care, sincer, încă doarme şi crede că politicienii chiar vor să ne ajute şi să schimbe ceva. Sunt chiar dezamăgit de hoţia pe faţă făcută de “dragii noştrii confraţi” din rangurile mai înalte! Acum să fim sinceri! Lucrezi ca un sclav “n” ore pe zi, pe un salariu de rahat! Şi când vezi că din salariul tău se impozitează foarte mult la stat! Asta e hoţie pe faţă! Cum zicea Deliric 1: Scopul meu nu e să hrănesc porci în costum! Faza nasoală e că mulţi nu înţeleg asta… sunt atât de îndoctrinaţi, să zic aşa, încât nu percep realitatea… că suntem de fapt nişte sclavi pentru ei. Noi nici nu existăm pentru ei, noi suntem doar nişte maşinării de produs bani. Dacă ar fi după mintea lor, nici 5 bani nu ţi-ar da, te-ar lăsa să mori de foame! La momentul actual în România sunt foarte mulţi bătrâni, copii ce dorm pe străzi, mor de foame. În loc să îşi majoreze salariile, ar trebui să se gândească să facă şi ei nişte cămine în care să poată să doarmă şi să mănânce acei oameni. Dar nu, conducătorii aştia se gândesc numai şi numai la ei. E ceva foarte enervant! Eu unul încerc să schimb ceva, dar de unul singur nu pot. Am nevoie, în primul rând, de suportul populaţiei, al fraţilor mei de suferinţă să zic aşa! Mesajul meu e scurt şi concis: România, trezeşte-te cât încă nu e prea târziu!”.

Hardysk, tânărul care locuieşte în cartierul Nord, nu se lasă, are planuri multe care include tot rapul. Dacă a fondat cu câţiva ani în urmă trupa ReToRa, acum îşi încearcă norocul ca independent. “Acum lucrez cu un coleg de trupă la o bucată, super interesantă. Am fost să o înregistrăm, iar săptămâna viitoare ne apucăm de clip. Pe viitor m-am gândit să dezvolt un logo, să zic asa, de fapt e un proiect… se va numi ” Atitudine Bagabonţească”. Acest concept va fi dezvoltat sub forma înţelegerii diferite a tuturor problemelor, dar şi alegerea altfel a variantelor corecte! Pe plan solo, cred, încă nu promit nimic, că o să reusesc să scot primul meu material! Se va numi “Direct din Cartierul Nord!”, e ca un fel de poveste de cartier. O să am şi câţiva invitaţi foarte interesanţi, sigur o să fie 2 rapperi străini, băieţi din brigada mea şi alte nume interesante!”, ne spune raperul care promite multe surprize pe viitor pentru cei care îl ascultă. (L.L.)