Handbal feminin, Liga Florilor: Tăvălugul SCM trece și de Galați

La nici două zile distanță de succesul din Cupa EHF, handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea au jucat în devans meciul cu CSM Galați care a contat pentru etapa a șasea a turului de campionat din Liga Florilor.

Oaspetele au rezistat doar în primele 12 minute ale întâlnirii, atunci când elevele lui Florentin Pera aveau avans de doar un gol. A fost suficient ca oltencele să apese pe accelerație și echipa noastră s-a distanțat și a intrat la cabine cu 14-9. În partea a doua a meciului diferența de valoare a fost una și mai evidentă. Oltencele au zburdat pe teren și s-au distanțat treptat în fața ocupantei poziției a 11-a din Liga Florilor, chiar dacă tehnicienii au rulat întreg lotul pe care l-au avut la dispoziție. Apărarea a funcționat din ce în ce mai bine și moldovencele au marcat de doar șase ori. La final a fost 27-15, rezultat care le menține pe municipale pe prima poziție a clasamentului, cu punctaj maxim după șase etape. SCM Râmnicu Vâlcea a bifat a 19-a victorie consecutivă și ultima formație care se poate lăuda cu un un succes în fața elevelor lui Pera este Măgura Cisnădie. Următorul succes poate să vină în Cupa EHF, în returul din Turcia, acolo unde Glibko și compania au de apărat o victorie la nouă goluri diferență. Nici în următoarea etapă de campionat SCM Râmnicu Vâlcea nu poate avea probleme, având în vedere că vâlcencele se deplasează pe terenul unei codașe a clasamentului, Dunărea Brăila. În acest an echipa noastră mai joacă un singur meci pe propriul teren, cu SCM Roman și trei în deplasare, la Cisnădie, Brăila și Corona Brașov.
Pentru echipa noastră au evoluat: SCM: Blazek, Dumanska, Ciuca – Popa 4, Glibko 4, Vasileuskaya 4, Badea 4, Gavrila 3, Bacaoanu 2, Fernandez 2, Craiu 1, Lopez 1, Khouildi 1, Petrovic 1, Da Silva, Florica. Antrenori: Florin Pera (principal), Mia Radoi, Ildiko Barbu, Jovan Novakovic. (G.C.)