HAIDEȚI LA TEATRU! Spectacolul ”O gură de aer” la Muzeul Satului Vâlcean! Premieră – vineri 3 și sâmbătă 4 iulie, ora 21.30

Conferinta de presă a Teatrului Anton Pann care a avut loc în dimineața zilei de marti 30 iunie, la Muzeul Satului din Bujoreni, a adus în atenția jurnaliștilor prezenți premiera unui spectacol care se va juca în zilele de vineri și sâmbătă, respectiv 3 și 4 iulie, ora 21.30, chiar în amfiteatrul amplasat în acest loc al muzeului vâlcean.

Este vorba de spectacolul ce se intitulează ”O gură de aer” regia Vlad Trifaș. Din materialele puse la dispoziție de către PR teatrului, am observat că acest spectacol este nonverbal.
La un moment dat, Daniela Ștefănesvu, care a deschis discuția, după ce a spus că este prima conferință de presă care are loc într-un alt spațiu decât cel al teatrului, a dorit să precizeze că este, din câte știe ea, primul spectacol de acest gen de când s-a inaugurat Teatrul Anton Pann, septembrie 2009, și al doilea din cei 30 de ani de teatru. În 2003 Alexandru Boureanu punea în scenă la Teatrul Anton Pann spectacolul ”Simfonii de doamne pentru domni”. Și atunci mi-am imaginat cum este să participi la un spectacol nonverbal.
Din punctul meu de vedere un spectacol nonverbal pune accent pe imaginația fiecăruia și a tuturor, la final reușind să vedem ce a vrut să spună regizorul și cum au reușit actorii să transmită emoția. Atunci am zis da. Da, am să mă duc să văd acest spectacol intitulat cum nu se poate mai bine ”O gură de aer”.
Și unde am putea lua această gură de aer, decât la muzeul Satului Vâlcean, la ceas de seară, pe răcoare, într-un loc în care ne putem destinde și unde imaginația poate zburda în voie.

Chiar vă invit să vedeți acest spectacol care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, vineri și sâmbătă de la ora 21.30.
Iată cum descriu cei de la ”Anton Pann” acest spectacol:
„O gură de aer” este un spectacol non-verbal, născut din improvizații pe diverse teme și ghidat de către regizorul Vlad Trifaș. Rezultatul constă într-o emoție care va fi transmisă într-un mod diferit față de teatrul tradițional și de convenția clasică cu care suntem obișnuiți. Firul narativ, pe care echipa a ales să-l țină sub semnul misterului, capătă o altă dimensiune prin îmbinarea dintre emoție profundă și comedie. Tot universul artistic, inclusiv cel sonor, a fost creat în spațiul de repetiții.
„Pe lângă o provocare, pentru mine a fost și un drum foarte plăcut tot acest proces de a crea „ceva” din propriile experiențe, din trăirile pe care le conțineam în noi și le consideram valoroase, fără să avem un traseu prestabilit. Totodată, cred că am descoperit la Teatrul Anton Pann trupa perfectă cu care pot face astfel de spectacole. Datorită disponibilității lor am putut explora împreună marile dimensiuni sufletești într-o stare de laborator”. Acestea sunt câteva gânduri ale regizorului Vlad Trifaș.
Încheiem prin a vă aminti că alături de trupa de actori a Teatrului Anton Pann, în acest spectacol o puteți vedea și pe cunoscuta actriță Anca Dinicu, cea care a câștigat aprecierea publicului prin rolurile sale din serialele de televiziune „În puii mei” sau „Băieți de oraș” și prin cele din spectacole de teatru. Anul 2020 o aduce pe scena Teatrului Anton Pann unde alături de actorii acestei instituții joacă în spectaccolul de teatru „O gură de aer”, regia Vlad Trifaș.
„O GURĂ DE AER” – Concept și regie: Vlad Trifaș ;Mișcare scenică: Mihaela Mardare.
Distibuție: Alexandru Beteringhe, Ștefan Craiu, Anca Dinicu, Kostas Mincu, Denisse Moise, Réka Szász, Ana Șușca, Mihaela Mardare.