Haideţi la teatru! Spectacolele Teatrului Anton Pann pentru 1, 2 și 3 decembrie

Pe 1, 2 și 3 decembrie, actorii Teatrului Anton Pann s-au pregătit pentru a vă face dumneavoastră un weekend pe măsură.
respira-foto-1

Așa că în zilele de 1 și 2 decembrie o parte din ei vor fi prezenți la Centrul Cultural din Slatina pentru a prezenta celor de acolo spectacolul Crize. Ca și la Rm Vâlcea, biletele la acest spectacol s-au epuizat din prima zi așa că, întreaga echipă s-a mobilizat și pentru a doua zi. După cum s-a observat încă de la premieră spectacolul place. Cum spunea autorul, dramaturgul Mihai Ignat, în “Crize” vedem o poveste conjugală surprinsă de la prima întalnire până la instalarea rutinei. Cu umor, ironie/autoironie, căldură si adevăr “Crize” este o comedie romantică în care se vorbeşte despre un El si o Ea, despre crizele unui cuplu pentru care granița dintre dragoste și ură este pe muchie de cuţit. Pentru acest proiect, regizorul Bogdan Tudor Pelerin a ales să colaboreze cu scenograful Bogdan Spătaru şi cu doi actori cunoscuţi şi apreciaţi din “vechea gardă” a Teatrului Anton Pann: Ea-Iulia Antonie, EL-Radu Constantinov.
Pe 3 decembrie de la ora 11.30, cei mici, însoțiți de părinți, bunici sau prieteni vor avea posibilitatea să revadă o frumoasă poveste care în orice moment ne aduce aminte de copilărie. În Sala Studio a Teatrului Anton Pann actorii păpușari vă vor prezenta spectacolu Alba ca Zăpada. Întâlnirea cu Alba ca Zapada și cei șapte pitici întotdeauna stârnește ropote de aplauze. De aceea sunteti așteptați cu cei mici să vedeți sau să revedeți acest frumos spectacol pus în scenă cu câțiva ani în urmă de către frumoasa actriță Diana Roman.
În aceeași zi de 3 decembrie, dar de la ora 19.00, spectacolul care a primit trei premii la Festivalulului Internaţional al Teatrului de Studio „Davila Interfest” și anume: Premiul pentru regie, premiul special al juriului şi premiul pentru interpretarea unui rol feminine se va juca la Sala Studio a Teatrului Anton Pann. Este vorba de Respiră de Duncan Macmillan, traducerea şi regia Adrian Roman, scenografia Traian Tuţă, un spectacol care s-a jucat în premieră naţională pe scena de la Râmnicu Vâlcea în ianuarie 2016. Pentru toate aceste trofee primite, pentru aprecierea criticii de specialitate și nu numai, zicem noi, merită atenția dumneavoastă. Pentru a vă convinge, dacă mai este nevoie, vă redăm un fragment despre acest spectacol din revista Teatrul azi nr. 10/2016/ “Protagoniștii sunt două personaje fără nume, un El și o Ea ai zilelor noastre. El — muzician șomer, Ea — doctorandă în probleme de protecția mediului. Aceștia sunt protagoniștii poveștii: doi tineri, aflați în fața întrebării cruciale a vieții de cuplu. A deveni sau a nu deveni părinți? Prin implicarea lor, prin ritmul și firescul replicilor, cei doi actori ai teatrului vâlcean ne-au făcut să uităm că suntem spectatori și că ei rostesc un text scris de un autor străin. Timp de o oră și jumătate, care durează cât o respirație, densitatea și inteligența textului, împreună cu intensitatea jocului celor doi actori, te fac să uiți că ești la teatru “.
Doi actori frumoși și foarte talentați Simona Arsu şi Olimpiu Blaj care și în sera zilei de 3 decembrie își vor arăta din nou măsura talentului pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de un spectacol bun și o seara frumoasă. Informaţiile ne-au fost transmise de Daniela Ştefănescu, purtător de cuvânt al Teatrului Anton Pann.