Guvernul Cîțu organizează alegeri locale parțiale în ziua de Rusalii

Sărbătoarea de Rusalii este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, alături de Paște. De Rusalii, atât creștinii ortodocși, cât și cei greco-catolici, sărbătoresc Pogorârea Sfântului Duh. Denumirea de Cincizecime a acestei zile vine de la faptul că se prăznuiește la cincizeci de zile după Paște.
Rusaliile ortodoxe 2021, sărbătorite, potrivit calendar ortodox 2021, la 50 de zile după Paște 2021 și la 10 zile după Înălțarea Domnului, pică în acest an pe 20 iunie.
Ei bine, actualul Guvern a considerat că această zi este cea mai potrivită pentru organizarea de alegeri locale parțiale pentru ocuparea a 30 de funcții de primar rămase vacante.
Conform AEP, perioada electorală va începe în data de 16 mai 2021. Totodată, candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.Lista localităților în care vor avea loc alegeri locale parțiale pentru primari în data de 20 iunie 2021 nu este încă definitivă, aceasta putând fi actualizată până la adoptarea hotărârilor Guvernului privind organizarea scrutinului, în funcție de informațiile noi ce vor fi comunicate de instituțiile prefectului.
Cele 30 de localități se află în 21 de județe, iar în județul Vâlcea alegeri vor avea loc doar în comuna Scundu, unde bătălia dintre candidații PSD și PNL va fi una acerbă. (T.G.)