Grupare specializată în furturi din locuinţe, destructurată de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Drăgăşani efectuează cercetări faţă de trei tineri, bănuiţi de comiterea a 5 infracţiuni de furt calificat, din apartamente situate la parterul blocurilor, din municipiului Drăgăşani.

În perioada 11 – 29 decembrie a.c., Poliţia Municipiului Drăgăşani a fost sesizată cu privire la comiterea a 5 furturi din locuinţe situate pe raza municipiului Drăgăşani.
În urma cercetărilor efectuate şi a exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit identificarea a trei tineri, respectiv C.V.C. de 21 de ani, din municipiul Drăgăşani, P.M.G., de 20 de ani, municipiul Târgu Jiu şi A.D.P., de 19 ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuite de comiterea celor 5 furturi. Cei trei ar fi sustras bunuri şi valori, din 5 apartamente situate la parterul blocurilor din municipiul Drăgăşani. Aceştia ar fi pătruns în locuinţe prin escaladarea balcoanelor şi prin forţarea ferestrelor cu şurubelniţe, de unde sustrăgeau, in special, bijuterii din aur, telefoane mobile, laptopuri, parfumuri, obiecte electrocasnice si altele, cauzând un prejudiciu estimat la 35.000 de lei.
Poliţiştii au reuşit recuperarea a 104,58 grame de aur, de la două case de amanet din municipiul Slatina, 3 laptopuri, mai multe parfumuri, obiecte electrocasnice, telefoane mobile şi a sumei de 5.700 de lei, prejudiciul fiind recuperat in proporţie de 90%.
Faţă de cei trei a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani cu propunerea de arestare preventivă. În cauză se efectueze cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, sub supravegherea procurorului de caz.