Grup infracțional specializat în fraude informatice, destructurat

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat 6 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat licitaţii frauduloase pe site-uri de vânzări de bunuri, cauzând un prejudiciu de aproape 30.000 de euro. Un bărbat a fost reţinut.

La data de 17 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat 6 percheziţii la domiciliile a 7 vâlceni, cu vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, aceştia ar fi efectuat licitaţii frauduloase pe site-uri de vânzări de bunuri, prejudiciind 13 persoane cu aproximativ 30.000 de euro.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 6 laptop-uri, 13 telefoane mobile, 26 de cartele telefonice, 17 carduri bancare, o puşcă cu aer comprimat, 2 cutii cu alice, 4.800 de lei, documente şi înscrisuri.
La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie JudeţeanVâlcea.
Faţă de un bărbat de 29 de ani s-a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi spălare de bani.