Grigore Crăciunescu crede că Mircia Gutău a luat o decizie istorică pentru Râmnic

Este singurul consilier municipal care a dezvoltat permanent proiecte pentru municipiu, care a avut intervenţii pertinente la discutarea, dezbaterea bugetelor şi care are o afacere independentă ce nu poate fi suspectată de niciun fel de interes sau conflict de interese cu administraţia şi bugetul public.

Este dur, intransigent, incoruptibil şi privit ca un duşman al edilului Mircia Gutău.
“Nu am fost şi nu sunt duşmanul primarului. De fiecare dată când a făcut un lucru bun, l-am susţinut. Am votat in
interesul cetatenilor si pentru realizarea proiectelor acestui oras, chiar dacă sunt propuse si executate de
actuala administraţie, cu fonduri de la bugetul local, sau împrumuturi bancare, unele dintre aceste proiecte fac
parte din programul politic al meu şi al PNL, este în interesul nostru să sprijinim realizarea proiectelor propuse
şi asumate în perioada campaniei. Adică orice este bun pentru oraş şi pentru râmniceni trebuie votat. I-am mulţumit public primarului de câte ori a pus în practică proiecte care îmi aparţin. Nu am considerat că este un furt, ci din contră, o dovadă de maturitate şi de înţelepciune”, spune Grigore Crăciunescu.


Fostul candidat al PNL la alegerile locale din 2016 nu se află în nicio campanie electorală. Este degajat şi logic şi spune că poţi servi şi din opoziţie oraşul altfel, decât făcînd parte dintr-o ceată de consilieri ai puterii care votează la comandă şi care nu au voie sau nu îşi permit să aibă iniţiative.


“La şedinţa ordinară din 29 mai Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a luat o decizie istorică. A fost o şedinţă liniştită pentru că am votat cu toţii dezvoltarea oraşului. Aşa cum o vedeam eu. Eram sigur că Mircia Gutău va înţelege în cele din urmă necesitatea de a dezvolta imobiliar oraşul pe malul drept al râului Olăneşti. Primarul a acceptat exact ce am propus în dezbaterile publice ale bugetului din 2017 şi 2018. Adică să construim locuinţe pentru tineri prin ANL nu la periferia oraşului, ci în zonă centrală. O zonă atractivă pe care acum se află gunoaie, clădiri dezafectate, vegetaţie crescută haotic, câini vagabonzi. Fostul primar interimar Gigi Matei vroia să facem aici un parc auto împrejmuit cu un gard din beton de 2 metri care costa vreo 800-900 mii euro pentru utilajele Pieţe Prest. Eu şi ceilalţi consilieri liberali de atunci, am stopat acest proiect nebunesc prin care se distrugea o zonă imobiliară de mare importanţă. Ne-au ajutat atunci şi consilierii de la fostul UNPR şi PPDD care azi sunt viceprimari. Din 2015 am propus pe aceste terenuri construirea de locuinţe prin ANL. Primăria are acum în acea zonă 4350 metri pătraţi. Am votat construirea a 3 blocuri prin ANL pe acest amplasament. Am votat în unanimitate şi cred că este un moment istoric. Municipalitatea are posibilitatea să mai achiziţioneze, terenuri între 10 şi 30 de mii de metri pătraţi alăturaţi acestui lot, pe care se poate construi un cartier modern, vis-a-vis de Parcul şi stadionul din Zăvoi. Pe o zonă fostă industrială. Dezvoltăm municipiul spre Olăneşti. Dăm valoare ambelor maluri. Aducem mai multe locuinţe în fondul impozabil al oraşului. Putem cumpăra terenul pe rând, pe loturi, în fiecare an câte puţin. Această măsură face parte din planul meu, din proiectul meu electoral de acum doi ani. Nu contează că Mircia Gutău va spune în campania viitoare că l-a făcut el. Important este să se facă”, spune Grigore Crăciunescu.


Traian Guminski