Grig Crăciunescu se teme pentru Mircia Gutău

Părea cândva un adversar permanent al edilului Mircia Gutău. Acum consilierul municipal Grigore Crăciunescu este o voce echilibrată şi din păcate singulară a opoziţiei din Consiliul Municipal al Râmnicului. Domnia sa a pus probleme pertinente şi pe un ton mai mult decât normal executivului primăriei la dezbaterea privind bugetul Râmnicului pe acest an şi a făcut nişte propuneri documentate şi interesante executivului, dar pe care crede că acesta nu le va analiza.

“Am mari îndoieli asupra capacităţii acestui executiv de a lucra în echipă şi de a analiza atent propunerile, problemele şi soluţiile legate de oraş. Pe actualul primar îl cunosc de mulţi ani şi îi ştiu stilul autoritar de a conduce. El subjugă oameni din subordine şi aceştia de cele mai multe ori nu îndrăznesc nu numai să aibă propuneri dar efectiv uită să aibă idei, nu îşi permit să gândească altfel decât vrea şeful pentru a nu îl supăra.
Probabil de aceea nici nu i-au atras atenţia că este extrem de riscant în această perioadă să faci lucruri interpretabile chiar dacă ai cele mai corecte intenţii.
Este o adevărată luptă între procurorii din România pentru a avansa, pentru a deschide dosare grele sau pentru a finaliza altele, pentru a obţine în instanţă condamnări răsunătoare. Personal mă tem ca unii din aceşti procurori să nu interpreteze într-un anumit sens unele decizii ale primarului Gutău şi acest om să fie din nou trimis în judecată.
Vedeţi,este normal ca un om să lase o casă copilului său şi este legal şi normal ca acesta să o vândă dacă doreşte. Când acest om este însă primar şi când fiul său vinde casa la un preţ mare unei asociaţii ca ADI APA condusă de alţi primari deja orice procuror poate deveni suspicios. Mai ales când Primăria Râmnicu Vâlcea cotizează anual miliarde către aceeaşi asociaţie.
Este legal ca o administraţie locală să stabilească lista unităţilor şcolare, reţeaua e aceste unităţi să decidă dacă construieşte grădiniţe, dacă le modernizează sau dacă le închide pe altele. Când însă un primar ca Mircia Gutău decide închiderea unei grădiniţe care funcţionează într-o casa cu o poziţie extrem de tentantă şi motivează că acea grădiniţă nu are destui copii şi întreţinerea ei costă mult iar ar putea un procuror să devină suspicios. Şi să se întrebe de ce din tot oraşul trebuie închisă tocmai aceea grădiniţă, să cerceteze şi să vadă că are destui copii, aproape de limita maximă prevăzută de lege, că nu este mai costisitoare decât alte grădiniţe. Şi ulterior acelaşi procuror ar putea urmări ce se întâmplă cu acel imobil după închiderea grădiniţei. Cui îl dă la schimb primăria, cui îi închiriază sau cui îl retrocedează!
Sper din tot sufletul ca astfel de lucruri să nu se întâmple şi mai sper ca zvonurile priind implicarea primarului în alte afaceri imobiliare, pe dealul Capela sau prin alte părţi ale oraşului să fie doar simple zvonuri”, ne-a declarat recent consilierul Crăciunescu.

Traian Guminski