Greva foamei de la Oltchim – suspendată

Ieri în jurul orei 14.00, 32 de angajațI de la Oltchim au decis să intre în greva foamei, în fața Pavilionului Central. Aceștia au anunțat și care sunt nemulțumirile, prin intermediul unei rețele de socializare:

“-Lipsa investițiilor în domeniul Sănătății si Securității in Muncă (vezi accidentele de muncă din ultima perioadă), Îndoieli cu privire la seriozitatea cumpărătorului activelor Oltchim (a falimentat majoritatea întreprinderilor achiziționate în timp), Nu s-a dorit privatizarea Oltchim, ci s-a recurs la vânzarea pe bucăți, Procedura de vânzare nu a fost transparentă, Presiunile exercitate de sefii direcți asupra salariaților în ultima perioadă”.
Peste alte câteva ore, încă patru angajați ai Secției Oxo au decis să recurgă și ei la protestul extrem. Mai mult decât atât, salariații care trebuiau să intre de servici la schimbul trei au refuzat, și cel mai probabil Secția Oxo se va închide pentru o perioadă. În fine, numărul protestatarilor a ajuns la 42, toți petrecând noaptea în frig, în fața intrării principale a Combinatului Chimic. Oamenii spun că au fost informați că nu există corturi sau saci de dormit pentru a avea o noapte mai ușoară. Numărul maxim de greviști a fost de 48, la ora 23.00. Doi dintre chimiști au avut nevoie de intervenția medicilor și au părăsit locul grevei, în această dimineață, transportați de ambulanțe. Azi, în jurul orei 11.00, o delegația a greviștilor a avut o întrevedere cu conducerea societății și s-a decis ca greva foamei să fie suspendată, cel puțin până luni, atunci când vor avea loc noi negocieri. (G.C.)