Grenadă găsită la Sălătrucel şi preluată de echipa pirotehnică a ISU VÂLCEA

Echipa pirotehnică din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 06.04.2019, la ora 19.00, în localitatea Sălătrucel, sat Pătești, pentru asanarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată.

Grenada datează din perioada primului Război Mondial și prezenta încărcătură explozivă și elementele de inițiere. După verificarea zonei cu ajutorul detectorului de metale, s-a constatat că nu mai există și alte elemente de muniție în zonă. Grenada a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă într-un poligon special amenajat.
În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate, trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite :
– Nu trebuie folosite ca obiecte de joacă!
– Nu trebuie mișcate!
– Nu trebuie atinse!
– Nu trebuie lovite!
– Nu trebuie detonate focosul sau alte elemente componente!
– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu trebuie executate săpături, și nu trebuie aprins focul, iar circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere trebuie restricționată.
În cazul în care sunt descoperite elemente de muniţie, trebuie anunțată de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru evitarea pericolului unei detonări accidentale.