Grădiniță nouă în Gușoeni

Administrația comunei Gușoeni a depus la Ministerul Dezvoltării documentația necesară încheierii contractelor de finanțare pentru proiectele:
1. Reabilitare Școală Gimnazială comuna Gușoeni – valoare proiect 621.660 RON
2. Reabilitare, extindere și dotare Dispensar medical, comuna Gușoeni- valoare proiect 1.457.199 RON.

Primarul Nicolae Concioiu ne-a declarat că în perioada următoare va fi depusă documentația și pentru construirea unei noi grădinițe.
“Puteam să o depunem și așa dar am profitat de prelungirea dată de Guvern a termenului până la care pot fi depuse documentele și am lăsat noul proiectant să mai facă verificări în timp ce noi am actualizat avizele.
Avizele erau mai vechi, legal puteam depune un document prin care arătam că am solicitat reactualizarea lor. La proiect însă cei doi arhitecți care l-au realizat au plecat în străinătate și a fost preluat de un alt proiectant care s-a ocupat și de proiectul tehnic al construcției. Conform noilor reglementări noi ca primărie putem solicita daune proiectantului în cazul în care pe parcursul execuției apar întârzieri sau deficiențe din cauza proiectului. Eu nu vreau să cer daune, eu ca primar vreau ca banul public să fie folosit eficient și construcția să fie modernă, bine executată, funcțională. De aceea am decis să mai așteptăm puțin să fie sigur proiectantul că totul este în regulă”. Noua grădiniță din Gușoeni va fi construită anul viitor și va costa 1,334,884.88 RON.

Traian Guminski