Gigi Becali se mută la Olănești?! Patronul FCSB construiește la Comanca un complex monahal

Peste câțiva ani Orașul Olănești ar putea avea un locuitor celebru, patronul echipei de fotbal FCSB. Publicația “Fanatik” anunță că Gigi Becali, în vârstă de 63 de ani, construiește la Comanca un adevărat complex monahal și este decis să își petreacă acolo ultimii ani din viață. Construcția a început deja pe un teren cu o suprafață mare care se află între Parcul Național Buila-Vânturița- Parcul Național Cozia și localitatea Băile Olănești și care a fost cumpărat acum câțiva ani de latifundiarul din Pipera. Sursa citată mai spune că Gigi Becali a dat ordin să fie construite căsuțe de lemn, care să-i adăpostească pe călugări. În același timp, în apropiere se află o turmă de oi, de aproximativ 200-300 de suflete, care ar fi aparținut chiar omului de afaceri. În plus, se vor construi cinci biserici și se va merge pe modelul de la Mănăstirea Frăsinei, bărbații urmând să se roage separat de femei.

Vizite dese la Frăsinei

Gigi Becali obișnuiește să meargă des la Mănăstirea Frăsinei, alături de apropiați ai săi de la FCSB. În special în timpul pandemiei, omul de afaceri a renunțat la pelerinajele de la Muntele Athos și a ales se se joace la lăcașul de cult din Vâlcea, alături de apropiați de la FCSM, printre care Ionuț Luțu, Mihai Stoica sau Alexandru Tudor. De asemenea, acum trei ani, de Bobotează, Gigi Becali a fost prezent la un alt edificiu celebru în toată țara, Mănăstirea Pătrunsa de la Bărbătești.

Drum reabilitat până la Tisa

La Olănești s-a dat startul unei lucrări importante pentru comunitate, dar și pentru turiști, reabilitarea drumului 656 Olănești-Comanca-Tisa, arteră care a avut de suferit în urma alunecărilor de teren. Lucrarea este finanțată din fondul de urgență pentru calamități al Guvernului României.
În pericol era atât siguranța pietonilor și a șoferilor, gospodăriile din zonă, dar și rețelele de apă, canalizare și gaze naturale. Dacă timpul o va permite, proiectul se va finaliza în primăvara acestui an. Accesul către complexul monahal construit de Gigi Becali se poate face, însă, și pe jos, peste munte, pornind de la Mănăstirea Frăsinei.

Gabriel Cîrjaliu
Foto sursa Antena 3