Ghioroiu- comuna uitată de presă, guvern şi politicieni

Zilnic pe reţelele de socializare apar ştiri legate de comunele şi oraşele Vâlcii.
Presa din Vâlcea este una din cele mai dezvoltate şi puternice din ţară, având trei posturi de radio, trei televiziuni, din care una cu o excelentă emisie online, şi un număr impresionat de publicaţii scrise şi tipărite, multe cu tradiţie. Dar ce să spună aceşti oameni despre comuna Ghioroiu? De ce ar veni în această localitate în care nu se întâmplă nimic de ani buni? Datorită presei locale, dar şi investiţiilor făcute în fiecare localitate în ultimii patru ani, aproape toţi vâlcenii au auzit despre toţi primarii. Mergeţi şi întrebaţi în Râmnicu Vâlcea pe străzi cum se numeşte primarul comunei Ghioroiu. Nu vă va răspunde nimeni pentru că nimeni nu ştie nimic despre cineva care nu a făcut nimic.
În Ghioroiu timpul a încremenit. Niciun politician nu vine pe aici pentru că nu are cu cine lucra. Consiliul Judeţean şi Guvernele ce s-au perindat, au neglijat această comună nu pentru că o urăsc, ci pentru că nu au avut cu cine lucra aici. În aproape toate localităţile din România s-au făcut minim 3-5 lucrări finanţate pe PNDL în ultimii patru ani şi minim o investiţie pe fonduri europene. Multe localităţi s-au asociat pentru a obţine şi alte fonduri structurale necesare unor modernizări sau investiţii în utilaje. Toată lumea a progresat, a construit, a modernizat, a reparat, a investit. S-au turnat mii de kilometri de de asfalt pe drumuri locale, s-au făcut mii de kilometri de alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gazie, s-au construit grădiniţe, dispensare, şcoli, terenuri de sport, cămine culturale.
Lumea a mers înainte, doar în Ghioroiu lumea a stat pe loc. Comuna moare îmbătrânită, lipsită de investitori, de un plan de dezvoltare, de investiţii.
Şi dacă acum, la aceste alegeri locale, populaţia nu va avea tăria de a schimba ceva şi de a vota în interesul comunităţii, această comunitate va fi în continuare uitată de toată lumea şi neglijată.
Votul din 27 septembrie trebuie să aducă neaparat o schimbare, altfel această localitate va dispărea de pe harta judeţului.

Traian Guminski