FOTO/VIDEO Ziua Recoltei, o reușită deplină! Gospodinele au dat năvală să își facă provizii de iarnă

Ziua Recoltei la Râmnicu Vâlcea, manifestare care a început în dimineața zilei de sâmbătă, 7 octombrie, şi s-a întins pe patru zile, a fost o reuşită, cu toate că a plouat si a fost destul de frig. Zeci de producători de fructe, legume, dar și de produse tradiționale din Vâlcea și județele limitrofe au fost prezenți și anul acesta la cea de-a 7-a ediție a manifestării dedicate roadelor toamnei organizată în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea de administrația locală.


Încă de la primele ore ale dimineții sute de oameni din Râmnicu Vâlcea, dar și din împrejurimi au venit să vadă producția din acest an la fructe și legume. Gospodinele nu vor să rămână fără provizii la iarnă și au venit în centru pentru a vedea ce pot achiziționa. S-a putut servi și un pahar de vin fiert sau de must și s-a putut consuma o pastramă sau alte produse din carne la grătar.

Din tot județul au fost prezenți cu standuri 40 de producători. Toți au sperat să aibă și vânzări bune, mai ales că acest an producția a fost mare. Orice se putea găsi pe tarabe.

“Este cea de-a șaptea ediție a zilei recoltei. În prima zi a plouat, a fost cod galben, dar în celelalte zile a fost bine și au venit mulți râmniceni. Una peste alta, acest spațiu care a fost închis o bună perioadă acum este unul animat”.
Cele mai căutate standuri au fost cele de fructe și legume, dar nici cele cu gemuri și conserve nu au fost ocolite.

Gabi Cîrjaliu