FOTO/VIDEO Vâlcenii, îndrăgostiţi de fitness

Activitatea fizică de orice fel ar fi ea contribuie la reducerea mortalității și a îmbolnăvirilor, arată toate studiile din lume. Numai că, în vremurile de astăzi, să faci mişcare este din ce în ce mai dificil. Din fericire, în ultimul deceniu, românilor a început să le placă să meargă la sală.


Trendul e la modă și în Vâlcea unde în ultimii ani s-au deschis mai multe săli de fitness, iar acest sport a devenit dintr-o fiță un concept de sănătate sau mai bine zis un stil de viață sănătos pe care îl aleg tot mai multe persoane tinere. De la an la an numărul celor care merg la sală sau cel puțin își fac abonament a crescut. Fie că este vorba de a ridica greutăți pentru a-ți defini corpul sau alte tipuri de antrenament cu siguranță există un mare apetit pentru exercițiile fizice.

De aceea și patronii sălilor au început să diversifice antrenamentele și să aducă aparate tot mai performante. Exercițiile tradiționale s-au transformat în exerciții special adaptate nevoilor fiecăruia iar noile programe au devenit din ce în ce mai îndrăznețe. Exercițiile fizice fac însă adevărate minuni și pentru persoanele trecute de prima tinerețe. Cercetările în domeniu artă că mișcarea este modul cel mai bun de a ne menține sănătatea fizică pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar mersul la sală este cu siguranță benefic. Recomandarea medicilor pentru o viață sănătoasă este de a face mișcare cel puțin o jumătate de oră pe zi. Cea a specialiștilor în fitness este de a-ți aloca o oră din timp să faci sport și astfel să te bucuri de toate beneficiile pe care acesta îl are asupra minții, corpului și al stării de spirt că nu degeaba se spune că pentru o minte sănătoasă e nevoie de un corp sănătos. (G.C.)