FOTO/VIDEO 1 Decembrie la Râmnicu Vâlcea! De Ziua Națională a României se dă startul amplelor manifestări prilejuite de sărbătorile de iarnă

Sărbătoarea Zilei Naționale a României va debuta la Râmnicu Vâlcea la ora 9.30, atunci când este programată ceremonia de depunere de coroane urmată defilarea gărzii de onoare.


Iluminatul festiv în Târgul ”Decembrie Magic” şi aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun sunt programate la Râmnicu Vâlcea pentru data de 1 decembrie, la ora 18.00. Între orele 17.30 şi 18.00 copiii sunt aşteptaţi la un spectacol de animaţie stradală dedicat lor cu ocazia startului sărbătorilor de iarnă.
Tot de Ziua Națională a României se va inaugura patinoarul artificial amplasat în zona centrală și cele 28 de căsuţe din târg vor deveni funcționale. În Scuarul Mircea cel Bătrân vor putea fi admirate o reprezentare tridimensională a scenei naşterii lui Iisus, sau un ”Copac al dorinţelor”, care va fi, cu siguranţă, pe placul mai ales al celor tineri.


Pe 5 decembrie vâlcenii au parte de noi surprize. Începând cu ora 17.00, cei mici îl vor aștepta pe Moş Nicolae în cadrul unui spectacol de animaţie cu personaje de poveste, dar şi cu multe surprize dulci.
De la ora 18.00, vechile colinde româneşti vor fi aduse la viaţă de un Concert Extraordinar de Colinde susţinut de Ansamblul de Muzică Tradiţională ”Icoane” condus de prof. univ. dr. Ioan Bocşa, cunoscutul solist de muzică populară şi cadru didactic al Universităţii de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Concertul se desfăşoară cu binecuvântarea Înalpreasfinţitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning