Fotografia, provocarea pentru un chitarist! Alberto Bolocan Simions de la Talisman are o colecție deosebită la Biblioteca Județeană

Un artist adevărat găsește întotdeauna diverse căi de exprimare. Cel puțin asta vrea să reliefeze chitaristul formației Talisman, Alberto Bolocan Simions, care a vernisat la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea o expoziție de fotografie.

“The Ballerina Project” este practic debutul chitaristului Alberto Bolocan în arta fotografică, ceea ce propune el publicului iubitor de frumos, fiind o serie de cadre, surprinse pe parcursul a 9 luni, muza fiindu-i balerina Cătălina Popescu. Despre expoziția “The Ballerina Project”, artistul Alberto Bolocan Simions vorbește ca despre o pasiune căreia a dorit să îi dea contur pentru că îi permite să se exprime artistic și în alte moduri.
“O astfel de colecție necesită timp. Proiectul a durat 8, 9 luni. Cea mai dificilă parte a fost selecția. Este o expoziție de debut, am mai expus la București, la Teatrul Național. Fotografia cu muzica se îmbină bine. Sunt artiști care îmbină muzica cu actoria sau mai știu eu ce. Fotograf de eveniment nu o să fiu, când m-am apucat de această pasiune mi-am propus să nu merg la nunți și botezuri, NU PENTRU că este înjositor, dar pe mine mă interesează idei și concepte care nu se găsesc în fotografia de eveniment. Așa cum nu voi cânta nici manele, fiecare cu treaba lui”, ne-a spus Bolocan Simions.

Fotografiile expuse la Biblioteca Județeană din Râmnicu Vâlcea au mai fost prezentate și la București. La Râmnicu Vâlcea, ele au ajuns prin intermediul lui Eugen Belivac, un alt artist împătimit al fotografiei și care, de ceva vreme, militează pentru atragerea către această artă a tinerilor și nu numai.
“Este un proiect inedit, m-am gândit să-l invit aici pe prietenul meu. El la bază este chitaristul formației Talisman. Este un proiect, un studiu pe care l-a făcut în decursul anului trecut. Nu a fost nevoie de prea multe rugăminți şi iată-ne ajunși la vernisaj. Expoziția va rămâne aici timp de o lună. În Râmnicu Vâlcea sunt foarte mulți fotografi care au început să miște lucrurile și chiar mă bucur că sunt și mulți privitori iubitori de fotografie”, spune EUGEN BELIVAC.

“Sunt alături de doi prieteni azi, care au o pasiune comună, fotografie, pasiune pe care o am și eu. Este o colecție interesantă, de lumină și umbre. Râmnicu Vâlcea are nevoie de astfel de evenimente. Eu le susțin mereu. Este o muncă mare în spate, ca să reușești să scoți în evidență luminile și umbrele este ceva de lucru. Noi vedem doar finalul”, completează Bobiță Cătușanu, și el un împătimit al fotografiei.
Expozitia “The Ballerina Project” va rămâne la Râmnicu Vâlcea timp de aproximativ o lună.

Gabi CÂRJALIU